Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Витамини и минерали во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 19 март 2010.

1. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    јас пијам премама, малку се скапички за еден месец има, ама како што кажа докторот, најдобри се, јас сум 17 недела, незнам и кој ден, до толку не се замарам, стомакот уште сега ми е големичок, а како ке биде до крај, активна сум, синчето насабајле го испракам на школо и знам да се прошетам до школото, да се разодам, и после го чекам, шетам кога можам,. сум поправена 4 кг, почнав со 7, сега сум 76. али знам дека ке има уште поправање, има уште многу до крај, синчето е многу палаво, си игра скока, многу пати и врз мене, и станав досадна, се му викам полека ке го повредеш бебето, не ме факај по мешето, а он дали од радоста Дали од што нон стоп е врз мене..иначе многу е радосен што е машко...

На bile84 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Pijam mamavit.Vitamin b6..Totema so vitamin c..Dvapati vitamin E.Dvapati dobraston.Fersan forte....:?: dane ispustiv nesto...aaaaa progesteron inekcii na sekoj tret de..Sega uste utrogestan falea...antibiotikot sto go primav povremeno vo infuzija oti CRP eto mi bese 36 da ne go zaboravam..amateksot nikako nema da go zaboravam.Preku 130 imam primeno sigirno..ufff valda se nabrojav.:lol: ...
    Samo bebo neka e dobro se ke pravam sto treba.:l:

На Val-Dim и Mekuska им се допаѓа ова.
  3. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    10.113
    Влезена сум во 3 месец, гинекологот ми препорача да почнам да примам витамини, дали некој знае да ми каже цена и искуства, разлики помеѓу Прегназон, Фембион 2, Мамавит?

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.852
    Фембион јас пиев.Мислам дека беа поскапи ,околу 900 ден.Мамавит пиев во првата бременост ама од нив ми се гадеше уште повеке па ми ги прекинаа.За цена не се секавам ама околу 500 ден можеби беа.Плус фолна пиев до 16 недела,витамин ц до крај на 7 ми и магнезиум до 8 ми месец.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас ги пиев Фемибион 2, бидејќи како што спомена некоја трудница,нешто тешко се наоѓаат, ми ги замени со Мамавит и задоволна сум,еве 4-5 месеци нив си ги пијам.Плус земам магнезиум директ по две на ден.И сега Др.ми рече ако имам грчеви во матка,јајници ,да се напијам шумлива таблета калциум.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. loverka92

loverka92 Нов член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devijki! Bremena sum 4nedeli dr. Mi preporaca da pijam pregnazon complete i magcitra. Dali e vo red tolku rano da gi pijam i dvete?

7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Штом така ти рекол докторот, пиј ги, си ја знае работата.

На loverka92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.852
    Па витамините и се најпотребни во рана бременост кога се формираат екстремитети,глава,рбет,органи и се останато :)

На loverka92 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    48.968
    Здраво девојки. Јас сум бремена 7ма недела и пијам само Тифол. Гледам сите пиете нешо дополнително. Почнувам да мислам дека нешто не е у ред со мојот гинеколог штом не ми препорачал и др. витамини :|
    Некои совети?

10. loverka92

loverka92 Нов член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Procitaj vo postarire objavi ima i drugi sto zemale samo tifol

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    I jas samo folna piev, nisto drugo... Ponataka pocnav so magnezium, ne mi teknuva koga, no znam pokasno pocnav da go pijam magneziumot :)
    Eve i sega samo so folna sum, samo sto pijam i za zelezoto bidejki mi padna dosta :)

На Maceto123 и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    48.968
    Да, да прочитав. Али сепак мнозинството пие и нешто друго. ;)

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    Sekoj ginekolog e razlicen, kako i da e ne gresi :) Vakvi takvi vitamini svasta, nasite majki nisto ne piele pa eve zdravi pravi sme :D ne se sekjiraj i pij si ja folnata samo. Obicno dokolku imas normalna bremenost ne prepisuvaat drugo, moze kaj sto si procitala toa se trudnici koi imale mal rizik ili potesko zabremenile :) a i krvnata slika ako ti e dobra, nemas potreba od drugi vitamini :)

На Maceto123, Eli23 и danichap им се допаѓа ова.
  14. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    И јас се согласувам со Mariz и јас на почетокот пиев само фолна и докторката моја ми рече дека е во ред да пијам само фолна и да не користам никави витамини.Сега сум 23 г.н влезена во 6-ти месец и додадов само магнезиум и еве сега се претходната недела ми кажаа на Гак да почнам да ги користам ПреМама и сега најверојатно ќе почнам со нив, а сеуште сум на фолна + магнезиум од 5 месец....Така да уживај си и храни се со овошје и зеленчук и не се замарај, докторите знаат најдобро :*

На mariz и Eli23 им се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    48.968
    Фолна од 0.4 мг така? Негде прочитав дека една девојка пиела од 5мг :^)

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    Ne ne dobra e taa Tifol, portokalovo paketce :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас од сам почеток пиев Фемибион 1, во нив има и фолна и др.витамини...Потоа по прво тромесечје земав Мамавит и магнезиум ...се си зависи од докторот,како ќе ни кажат,така ќе си правиме :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Тифол или Фолна од 0.4 на Крка во протокалово пакетче некаде околу 150 ден е :*

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Јас ги пијам Тифол и Премама дуо

20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    48.968
    Почнав да пијам прегназон витамини и гледам во состав имаат и фолна. Другиве фолна треба да ги оставам нели? Се заборавам да прашам на гинеколог кога сум. Паметот ми е само во екранот од ехото :D

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.