И со двете дечиња фолна пиев од пред да останам бремена, цела бременост и 2-3 месеци после пораѓај, кога доев тогаш и сега повторно дојам Железо пиев од 7 месец и калциум, други витамини не сум земала, здрави, прави и нај убави сме
Jas pijam folna od 0.4 na Alkaloid i magnezium od 250, za sega tolku, maticnata mi rece deka seuste ne sum imala potreba od dopolnitelni vitamini. Pozdrav zenski, so lesno.
Koga zimate spirulina proveruvajte od koja zimate. jas si san sebastian se upropastiv. modrici bev cela.
Може ли да те прашам зашто? Не сум во бременост, но сакав да ги купам онака, за секојдневна употреба, за здравје да ги пијам. Да не си алергична на некои состојки што ги има можеби?
C. na nisto sto e rastitelno ne sum ni alergicna ni netolerantna. jas gi zemav za zelezo no ispadna poloso. za nedela dena se sto vnesuvav isfrlav i cela bev modrici. zatoa zemi si vo prashok od biokult. velat taa bila ubava spirulina. ovaa po net sto ja reklamiraat vrska nema. koga ja prekinav odma se oporaviv.
Да прашам, во првиве три месеци, тие што пиете витамини за бремени како премама и слични на нив, пиете посебно фолна и магнезиум? Зашто има во нивниот состав и фолна и мг?
Јас засега пијам фолна, докторката ми рече да го дотрошам пакетчето и после тоа да продолжам со Премама, без фолна.
Tnx I jas sega samo premama pijam I gledam vo sostav imaat folat, megutoa sakaav da vidam iskistva da ne nekoj pie plus folna posebno
@kikin јас пијам тифол башка од витамините што ми ги даде докторот, ама моите витамини немаат фолна во нив, па затоа, ако имаат во составот и фолна мислам не се зема башка. Инаку ги користам центравит пренатал на диетфарм. Ги користи ли некоја друга?
Витамини цела бременост, можеш и потоа да продолжиш да ги пиеш. Магнезиумот ако добро се сеќавам некаде при крај на бременост не се пие. Ќе ти каже гинекологот.
Prvo da si se pofalam, stanav mamicka na 3 Maj nautro (treti den velikden) so malata Darija sonce na mama. Sega sme si po doma, taa e zdravo bebence so odlicna muskulatura kako sto mi rekoa ke bila gimnasticarka. Pa za vitaminite bi sakala da vi kazam na site idni mamicki deka ne treba mnogu da se opteretuvate ako imate dobra krvna slika, vo normala, najvazno e zdravo da se hranite i da imate zdravi naviki, jas piev na pocetokot folna kiselina vo prviot trimester ama ne celiot period bidejki mi se losese od folnata, potoa pocnav so magnezium i go piev vo vtoriot trimester i del od tretiot, a mislam deka najvaznoto bese sto piev zelezo FERUM LEK od 100 i gi ppreporacuvam na site idni majki, zatoa sto mnogu dobro se podnesuva, a zelezoto go kacuva mnogu. Jas za brzo vreme od 13 go kaciv na 22. Sega otkako se porodiv, uste nemam napraveno krvna slika so zelezo osven taa sto ja pravat vo bolnica posle poragjaj, i od 138 hemoglobin mi padna na 102. Prviot den stanav edvaj od kevet ama toa si e normalno, no mislam deka zelezoto si zavrsi rabota bidejki veke utredenta na 4ti si otidov doma, sakam da kazam imav dovolno sila. Eve veke 3 dena sme si dobri i napreduvame. Pozz do site
Честито ќеркичка да е жива и здрава голема да расте само радости да ви носи кажи ми од кај да купам ферум лек во Зегин има ли ???
Da ima vo Zegin i vo Eurofarm, za tie znam i ne se skapi okolu 230 denari ne me drzete za zbor, tuka nekade. Eve inaku sega si prodolzuvam so istoto, da se zakrepnam pobrzo. Prikaciv slika, inaku ne znam dali spomnav ama toa se tableti za dzvakanje