Јас лично сум далеку од мајчинство, но другарка моја користеше Prenatas и имаше доста пофални зборови. Гледам и тука луѓе имаат добро искуство со овој производ
Прво тромесечие фолна киселина и магнезиум, а второво уште го терам само со магнезиум и pregnancy care, чат-пат и витамин Ц од 500мг на своја рака тоа
Здраво јас сум од денес во 2ро тромесечие ме интересира кои витамини ги користите . Да ми кажете од кои сте задоволни .се мислам меѓу премама ,фемибион и прегназон .
Јас сум најзадоволна од Премама...сеуште си ги користам и во мојов 7ми месец Паралелно пијам и витамин Ц од 1000мг
Ne li vi se teski za pienje?Maticnata mi rece da gi pijam po obilen rucek,sekako probav zeludnikot mi gori od niv.Koga ke dojde red da gi pijam se plasam.Pijam i magnezium,vitamin c,plus utregestanot go pijam od nisto ne mi e loso od ovie duri grloto mi gori.
Јас ги пијам премама и немам никаква мака. И јас ги пијам после ручек поинаку не сум ни пробала ама ок ми е.
@manako1 Не ми се тешки премама,тешки ми беа фемибион кои ми ги имаше дадено пред да останам бремена па затоа сега и ппбарав други. Се пијат по убав оброк затоа што имаат многу витамини и посебно омега.
Јас пиев фемибион 1 па 2 во двојката има витаминско апче и плус омега 3 во перла и се 955ден.во еурофарм а во зегин 1020 ми се чини
Многу многу подобри! Ми рекоа да продолжам со оваа исхрана и Prenatas и од следниот месец ќе бидам со оптимални вредности
Јас на почетокот испив 2 кутии само фолна к-на, а сега ми дадеа патронажните јод +фолат (100 микрогр. јод + 400 микрогр. фолна). Друго ништо не пијам, ни премама ,ни фемибион не сум пиела, 11гн. сум и крвта ми е супер.
Баш ми е мило Но, не ги игнорирај препораките на гинекологот затоа што крвната слика знае нагло да се „изремети“ како што се одвива бременоста и како што плодот си зема се повеќе од тоа што му е потребно...
Dobro utro zenicki ... Osven folnata sto SE pie koi drugi mozat da SE primat vo petta nedela od bremenost .... Planiram b6 da zemam zatoa sto SE ubiv od macnini za gadenje ...
Во однос на мачнините тешко дека некои витамини би помогнале. Фолната ја пиев во фазата пред забременуавње и до првиот преглед на гинеколог. Потоа, во двете бремености, пиев од апчињата за трудници во прво тромесечие. Независно од која фирма, во нив е избалансирам процентот на витамините кои се потребни за трудницата во оваа фаза. Дополнително пиев само магнезиум. Потребна доза за возрасно лице, а и за трудници, е 300мг. По потреба земав и дупла доза.