Да и јас го знам како пробиотик, затоа и не бев сигурна дали да земам. Може да ги користам или нема потреба?
Thanks. Ќе доземам уште неколку тогаш. Сега читав на нет дека ако се земаат во средина и подоцнежна бременост може да се намалат грчевите кај бебињата.
Пробиотик е, но со витамини и фолна дури мислам... во скоро видов во Зегин во Автокоманда на скоро пола цена на попуст беше... Ау грешка бе, Proven беше тоа хаха
@Luna91 јас едно време се мислев да земам, ама кога видов дека се на толкав попуст се предомислив.. значи слабо се продаваат
Има ограничување на вит. Ц во бременост? Значи веќе пијам фемибион во него има, метилирана фолна исто со вит.ц и флорадикс за железо исто има.
Не пијам такви препарати. Земам само б-комплекс, фолна, б6 и магнезиум. Ми рече докторот нема потреба од друго, а за следна контрола ќе размисли дали да ми даде фемибион 2. Неколку пати прашав дали да земам "специјални" витамини и ми кажа не. Ова било сосема доволно. Вит Ц пијам моментално 2х500. Помали се таблетите па полесно ми е така.
На последните брисеви имав слабо поз.хламидија. Стигнав до микробиолог кој ме посоветува бидејќи е многу малку да го зајакнам организмот со витц од 1000 и пробиотик некој. Ми гарантира после ќе ја нема. Без сумамед . Ама изумив да прашам зошто веќе користам препарати со вит ц
немаш штета пд вит Ц. Вишокот секако се исфрла. Е сега ако претераш може и желудник да те боли заради киселоста.
Вие што пиете витамин Д3 капки или суплемент до која недела ви кажаа да го пиете? Јас го пијам од пред пункција до ден денес капки на Пливит последно ми беше 38 па сега дека сонце има и незнам што да правам.Петановски ми го даде но по 9та недела веќе не одам кај него а изумив да го прашам.
Jas piev do pozitiven test kapki.Posle kaza Dr nema potreba a i nema steta.Jas gi prekinav so pomalku hemii podobro.Denes calcium kupiv so vit d3 na Natural Wealth .E sega neznam dali da pijam po edno na den.Prv pat ke pijam