@Annath @fana клексаните само 9000 и нешто. Плус ситни работи. Фемибионот го пијам, хеферол сега сменив за железо, купив и калциум, вит ц пијам , метилирана фолна, магнезиум. Утрогестан навечер и аспирин до скоро пиев. Само се штрекам нешто да не сум заборавила . Кога купувам клексани, купувам за цел месец сега имав 35 препишано. @kukla21 ми рекоа 1 дневно, така?
И на мене за пренаталните истото ми го кажа другарка која работи во аптека, дека фарм. компании си прават бизниси со таквите таблети. Јас не ги ни пијам. Само железо и вит. Ц пијам, магнезиум директ со Б комплекс и фолна со јод во неа. Па фала му на Господ бебето супер се развива.
Јасно, нема потреба од вештачки витамини, барем овој период, има се' во изобилство. Ама за клексаните е друга приказна...претерана им е цената, а се потребни кај многу трудници, за жал.
И докторов мој не е многу по хемии Само премама ми има дадено, магнезиум и сега хеферол со вит Ц за железото И за грлото морам дабростон и прогестерон депо еднаш неделно А Ели многу си потрошила ти, барем клексаните ќе ги рефундираш.
Претеруваат со Клексаните срам да им е ... се што е за трудници и бебиња и прескапо таму нив им е ќарот бидејќи знаат дека сигурно ќе се продаде производот без разлика колкава е цената.
Среќа да. Ама со фондот знаеш како е. Се случи 3 месеци да чекам. Не е една работа, прегледи , анализи, ама само се да биде добро. @fana јас морам клексани. Бизнис, не бизнис мора.
Јас пијам само Магнезиум, сега почнав со Pregnacare, Хеферол и Вит.Ц. Ама пак во месецот околу 1500-2000 одат како ништо. Со клексаните срамота невидена, иако ги рефундираат. Не секој има наеднаш да даде по 100-150 евра. Ама тоа е што да правиме. Добро е што се 9 месеца. После пак за памперси, козметики, и ред други раб. и ко ќе видиш пак без пари си.
Имаш право, она што е неопходно мора да се пие без разлика на цената. Не знам навистина зошто е толку висока цената на клексаните кога многу трудници ги боцкаат, па е некоја среќа што ги рефундираат парите, инаку стварно човек да банкротира.
Да знам дека морате многу феминки ставаат и нормално е кога се мора ... Муабетот ми беше дека и за овие работи кој мајките мораат да ги купат (како клексани утрогестани креми за градите и сл) а и за оние помалку неопходни цената е напумпана. Само да се добри бебките и Бог да не чува сите
Okolu 200evra mesecno imam za terapija.30 kleksani me kostaat 7 i nesto.Utrogestan stavam,magnezium Primam, calcium,Femibion,progesteron.So deka refundiraat.3 pisma mi stignaa deka e refundirano a denar nemase.Znaci 4meseci nemase denar pusteno.6meseci primam.Nad 40iljadarki imam dadeno a denar nemam zemeno.Pred dva meseci maz mi koga proveri Nemase ni denar.Sega nemozam da proveram imam pisano i prethodno,problem so kartickata.Zdravje za mesec vreme maz mi koga ke se vrati.
Од каде земаш фолна метилирана? Да, по едно на ден од тие. Јас и ти исти циклуци тераме кај Елена. И јас бев вчера и мене ми даде 35 клексани и контрола на 01.08
И јас вчера Рече дека е на одмор од 10 јули исто на 1 авг ми закажа Од Врање купи мм метилирана ( со вит ц, б) - кардиовитамин, тој ми го даде отпочеток .
Ц. Освен фемибионот, ама Елена не беше за , поарно рече вака да тераме. Не ми е јасно зошто не носат тука, има многу кои ја пијат.
Јас работам во аптека, и од искуство ви кажувамд ека сите фемибиони, премама дуо , прегнакеар, центравитпренатал , огестан и слично се само трик од фармацевтските компании со налупани цени, а гинеколозите се многу често посетени од претставници кои постојано ги убедуваат да ги препишуваат, да оди претставник и за олиговит од галеника секоја недела кај гинеколозите и тој ќе го препишуваат, а неговата цена е макс. 200 денари и ги содржи скоро истите витамини и минерали како наведените горе освен омега3
Јас користам Провен, магнезиум, сируп за железо и еутирокс. Се по препорака од доктор. Ставав и утрогестан ама го прекинав. Се надевам толку ќе бидат до крај