Јас ги пијам заедно. Нема правило во кој дел од денот да се пијат. Јас некогаш ги пијам на сабајле, некогаш на вечер.
@tweety123 јас кога го прашав др ми рече дека е сеедно, а и на упатството така пишува. Јас ги пијам двете после доручек
Мешиња дали некоја ги има пиено овие апчиња за железо? Ми ги препорачаа како добри, но упатството ми е на грчки јазик неможам ништо да разберам
Мешиња дали после породување треба да продолжам да пијам фемибион или нема потреба? Да знам дали да си купам нова кутија, оти имам уште за 4 дена.
мислам нема потреба, иако некои го пијат заради подобра лактација. Џабе пари да даваш откако ќе се породиш млеко или ќе имаш или не.
До крај на бременост и после пораѓај продолжуваш неколку месеци да пиеш, освен ако пиеш други витамини кои содржат и фолна па не мора посебно да се пие
Jas sum kraj na 12ta i lekarkava mi rece dovolno e ama ne gledam zosto da prekina ne moze steta da ima
Во 12се прекинуваат, па се почнуваат други витамини кои содржат фолна киселина. Кога ја има во витамините нема потреба нахнадно
Јас не мислам дека сме посебен случај. Докторот ми ја гледа крвната слика, резултатите, па решава какви витамини да ми внесе. Се е до докторот и каква пракса има тој.
Инаку да ве прашам до кога се пие фолна киселина Јас ги пијам ФОЛВИТ ФЕРО ми ги даде гинекологот,по аптеки која цена се женцки дали знаете ? И дали се пие цела бременост или како
@ludoto19 сите доктори различно толкуваат за фолната. Некои до трети месец, некои повеќе. Јас се префрлив неделава за Фемибион, по препорака на мајка. Она ме снабдува со лекови. До сега ги терав посебно витамините.
Мене гинелологтот ми кажа ПРЕМАМА да си ги зимам од 12та недела таман неделава ќе почнам,а дали смеат тие да си се пијат со фолна заедно ? Многу биле убави,ми ги фалат доста жени
Јас ги пијам и двете и уште 14 недела сум еве а ова ми е 2ро пакетче премама ги почнав уште во 7ма недела оти имав од предходната недопијани мене матичната ми рече ако допијај си ги фолната оти купив фолна од зегин 300 денари беше 100 апчиња и уште имам