Изгледа само јас немам никаков проблем со нив. И како дете ги обожавав рибините зрна ги гризав, а и сега не ми пречат. Да кажам дека и јекодерм ми има еден од поубавите мсриси
Јас имав и пречувствителен желудник и пред бременоста и многу повраќав и мачнини до 12та недела а и до ден денес си имам мака со варењето на храната или некој по специфичен вкус цел ден ми се крева и киселини страшни ми се прават.Лижам по едно некогаш и две Гастал но не сакам повеќе...а перлите и јас ко дете многу ги јадев но сега аууу тешко со такви вкусови сум
Вкусови се менуваат. Муабетот ми беше само дека мене не ми пречат, ама од ретките сум на кои им е така.
Оооо да за вкусови исто и тоа што си јадев сега не сакам да видам или обратно жени,хормоните чудо се не шашардисаа се ќе издржимеее само нека ни се живи и здрави бебушки....Кога издржавме инекции,пункции,трансфери сега се е лесно Пиј си чим мака немаш убави се.Јас само се засеќирав да не нешто му фали на бебе.
И мене многу убаво ми мириса јекодермот, мислев единствена сум ама оригиналот... оној на бекутан апла на риба мириса, лошо. Овој јекодерм, баш оригинал незнам на што фирма е, убаво ми мириса
Ох тешко и тоа исто ќе ми прави мака ќе ги пробам и тие од Провенот како ќе ми делуваат ако се издржува ок ако не не се мачам.Сестра ми чат-пат пиеше и витамини и омега да кажам две кутивчиња за 9 месеци тоа е скоро ич па си роди живи здрави дечиња
Мешиња најдов нешто што може да ни помогне да се справиме со несоницата. Прашав во Зегин ми рекоа дека може и трудници да го пијат бидејќи немало ништо вештачки. Не знам дали да земам??
Девојки, дали некоја користела Провен и и било тешко од нив? Иначе сум 16та недела и ги сменив Pregna care plus за Провен, по препорака од аптекаркиве. Можеби треба да ги пијам покасно во текот на денот, за да не ми се лоши? Какво искуство сте имале вие?
Со пробиотик е Провенот, не би требало да имаат такви нус појави. Ама проби не ги земај ден два па ќе направиш раЗлика. Ако навистина е од нив , замени ги со некои други пренатални.
Јас само што почнав да ги пијам Проверн имав главоболки 2-3 дена и мислев од нив ми е. Но тоа мислам беше од претоплото време надвор. Сега ги пијам немам никакви нус-појави.
Јас ги пиев 1 месец ми делуваат добро дури и во тоалет идев лесно но од мирисот ми се пригадуваше и пак си ги земав Премама Дуо.Немав други нус појави само од миризбата кога ќе го идпиев 3-4ч.си потждригнував на нив и така ми се гадеше од тоа... ако ова го издржуваш пиј ги многу се добри имаат и пробиотик и убаво е да ги внесуваш.
Здрaвo дебелки читaв декa вo третo трoмесечие требaлo дa се земa кaлциум, пa сaкaв дa ве прaшaм дaли вaс ви е препoрaчaнo дa земaте дoпoлнителнo кaлциум вo пoследниoт триместaр. Не ми спoмнaл др.сеуште ништo ќе прaшaм нa следнa кoнтрoлa aмa зa дoтoгaш рекoв дa слушнaм вaше мислење. Нoрмaлнo си внесувaм млекo и млечни прoизвoди.
Може да го земаш, нема никакви штета од него. Само корист. Не само за коските , добар е и за срцето на бебко. Мислам препорачана доза беше до 1000мг.
Мене ми се појавија страшни болки во колковите и нозете и воопшто неможев да се движам бев како инвалид.Др.ми рече да земам калциум по 1000мг бидејќи мојата состојба му личи како недостаток на калциум.Земав и за 3 дена ми се смирија сите болки никаква мака веќе немам.Чудо што може да направи недостаток на некој витамин. Витамини инаку пијам ПРЕГНАЗОН КОМПЛЕТ во нив има и омега 3.
Денес само со прашања сум За неколку дена ми завршуваат Проверн витамините, но не ми се дава веќе пари за витамини за трудници( ќе си купам Памперс за тие пари ) што можам да земам превентивно нешто освен Фолна? Некоја комбинација (ефтина ) да ми кажете, некој предлог?? Фалааааа @kukla21 мислам ти пиеше комбинација така?
@iki26 Пренатални витамини јас не сум пиела цела бременост. Моментално пијам б комплекс и магнезиум. Кога ми беше слаба крвта пиев и железо и вит. Ц. Фала богу сѐ е во ред. Ама јадам повеќе овошје, зеленчук, млечни производи.