Пијам да, ама не верувам дека поефтино ќе ти излезе. Б комплекс 400+ денари, Б6 исто, фолна 350, магнезиум, вит Д 900... Е сега да видиш ако може посебно на лента да ги земеш па може поефтино ќе ти дојде.
Да те утешам само Јас како ги купив витамините така стојат не се имам напиено од нив ни еднаш Освен асс 100 и магнезиум не земам ништо друго а ги имам,од немарност ваљда Фала богу бебчо си расте супер и без нив
До кога се пие магнезиумот? Ми завршија вчера а кај и да е за една недела ќе се породам. Ако требада се пијат до крај предложете евтина варијанта. Ги пиев до сега тие на natural wealth.
Во првата бременот ми препорача докторот да не ги пијам во 9ти месец. Во втората ги пиев. Неиоја разлика немаше во однос на тоа дали пијам дали не пијам. Ако мислиш дека ќе имаш грчеви и ќе ти смират болки зеди си ги пак, или само по потреба пиј.
Јас пиев на Тифол до 9та недела но транафузиологот ми ги продолжи Неофолик мета чиста метилирана фолна ради мутациите...Во бременост се внесува од 0.4 купи си Тифол но и гинекологот ќе ти објасни на следен преглед секако
Tolku vreme piese sega na krajot ke prekines.Jas ne bi.So tie pari ne bi se zbogatila nit osiromastila.Sepak ti si znaes.Nema da ostanes bez pampers sekako.Taa iljadarka so ke ja dades za vitaminite ne znam so bi ti smenila.No eve ima zeni ,pisaa so ne pijat.Sepak kako ke si resis ti.Jas denes femibion si zemav pak.Mislam deka do kraj ke imam Za calciumot,pijam jas.Na natural wealth po edno od 1000mg mislam deka se.Uste od 4mesec sum so bolki pa Trajkovski mi kaza da pijam.Ama ne gledam nekoe podobruvanje.Sekoj den se poveke boli.I kolkovi i noze
Може и во право си, но преку глава ми е од апчиња више ( хеферол, утрогестан, проверн, магнезиум, вит. Ц,дексаметљзон инекции, сега и вагиналети ставам ...) А за Памперси богами имам залихи за цел месец- за двете бебушки 3 големи пакувања имам и 2 мали. Со таа илјадарка ќе си купам 2-3 павловиќеви и од Хип шампончиња. Морам економик да бидам на боледување сум више и знам ќе каснат исплатите, а малава дома и таа си бара
Te razbiram srcka.Ista sum.Feroglobin,calcium,mqgnezium,femibion,utrogestan,kleksan.Ama ke izdrzime uste malku.Sepak za vitaminite kako ke si resis.Ne deka ke imas steta ako prekines.Kako si sakas tqka
Jas sum 18 nedela so vtoro dete. Piev PrenatalS pa do vcera Premama duo. Ne planiram da kupuvam novi zsto se mnogu skapi po okolu 700 den. So prvoto dete ne piev nisto osven folna pa super dete e. Inaku vnesuvam mnogu ovosje. Pozdrav
Мoјaтa цимеркa пиеше oлигoвит oд стaрт дo крaј нa бременoстa тoa и дaл гинекoлoгoт. Не се пoскaпи oд 150 денaри.
Да @iki26 , баш ќе барав низ архивата за Олиговит, во право е @fana. Одлична замена и пакетче на минерали и витамини за бремени. Мислам дека имале се што е потребно во составот освен омега. И доста пристопачна цена. И другарка пиеше во двете бремености, по препорака на нејзина другарка, фармацевт. А проверн не е пробиотици? Ако не грешам дека е пробиотици, него можеш да го замениш со Пробиотски јогурт/кисело млеко.
Дa прoвен се прoбиoтици, aмa имa нoви тaблети oд прoвен кoј oсвен прoбиoтици имaaт и пренaтaлни витaмини и тие се специјaлни зa трудници. Знaчи имa прoбиoтик прoвен (сaмo прoбиoтик) и прoвен зa трудници (прoбиoтици + пренaтaлни витaмини)
Thankssssss @fana i @Momichka утре одам да купам Олиговит. Не одат на рецепт така? Се откостив пари за таблети давање.
Oligovit se 190 den i da imaat 10 vitamini i minerali mm gi pie po preporaka od farmacevtot za spermogramot