Денес ги зедов Олиговит+фолна(5 мг зедов дека 2 се) + една лента рефус Омега3. Ми дојде околу 300 ден. Ќе ги комбинирам секој ден.
Шумечи таблети од 1000 мг, не знам од која фирма беа, ми се потрошија пред некој ден,треба да земам деновиве. Жолто пакување се
Не сум ни слушнала за другите,односно одам и викам витамин ц ми даваат такви,цел живот,никој не ми понудил нешто друго..
Јас пиев Витамин Ц од Форвита со екстракт на шипка 1000мг, 60 бројки. Не беа поскапи од 500 денари. Сега ги барам да купам уште.
Сите се. Без исклучoк. Прирoден витaмин ц вo aрoнијa вo зелкa вo пиперкa... Oд aпче сaмo синтетикa и хемијa.
Па не би рекла дека формулата е иста на алкалоид и на натурал велт, синерџи, хелт еид. Не е само да се пие, туку нешто да остане од витаминот.
Имам две прашања: може ли да внесуваме премногу витамини? на пр јас пијам: ц1000, б, е, мг, пренатални витамини. Истиве од горе ги има и во пренаталните. Има ли штета? И второ: внесува ли некој калиум? Колку што видов нема во пренаталните витамини.
Мене еднаш ми објаснуваа дека едните се таложат само и остануваат неискористени во голем дел, додека други се разнесуваат низ цело тело и телото максимално ќе ги искористи. Исто и во однос на други додатни состојки, сврзници... постоле различни листи на нивно категорзирање.
Дa. Имa L и D фoрмa нa aскoрбинскa киселинa oд кoјa сaмo L фoрмaтa е кoриснa зa oргaнизмoт, a D фoрмaтa oстaнувa неискoристенa. Суплементите се мешaвинa oд двете фoрми (се рaзбирa зaрaди бизнис нели), дoдекa вo хрaнaтa јa имa L фoрмaтa.
Zdravo feminki, 18 nedela sum imi zavrsija Doppel Herz Vital pregna, koi drugi se isto dobri da mi predlozite?