И јас на почетокот зимав магнезиум директ на Натурал велт, ама многу ми се гадеше па ги земав обичните апчиња, од 250мг. Но да ја завршам тегличкава пак ќе земам магнезиум директ од 375мг.
Колку се овие Форте Витал сега на акција? Провен нема веќе неколку месеца,јас Премама пијам сега, имам уште за утре, добри ли се овие на Форте да ги земам? Премама у Зегин се околу 650
Јас цела аптека пијам хахаха: * сабајле околу 6ч. Еутирокс (за тироидна) и продолжувам со спиење уште малку * по појадок едно апче од Natural Wealth Калциум+ Магнезиум+Цинк; * пред ручек Витамин Ц и по 15 мин. Хеферол (за железо) заедно со Тифол да се абсорбира полесно железото; * по ручек Метформин (за шеќер); * попладне Фемибион 2; * навечер Магнезиум 250 од Natural Wealth * пред спиење ставам едно Утрогестан 200 Крш! Пуна сам со лекови и витамини бре.
Околу 400-500 се. @QueenP мислам дека во Зегин им е пониска цената, по тоа што гледам на флаери. Јас на Фемибион сум од крај на прво тромесечие.
Зарем е можно толку да рипнала цената на Премама за 4 години? Ги пиев во првата бременост, а коштаа околу 450 ден. @DuchessAnn алал вера како ги буташ, јас ќе земам да повраќам од толку апчиња Кога ги видов Фемибионов дека не е една на ден туку две, почнав да пцујам во себе Имам нагони на повраќање од огромни апчиња. Редовно ми се случуваше Премама да ги повратам (огромни беа), па ги делев на пола, ама па половинката остануваше со оштри рабови и гребеше на грло, и ете го пак нагонот
@Kitten Не ми сметаат, среќа немам проблем ни со голтање еее...колку Оспени и Амоксиклави имам испиено у животу. Сега е добро...до пред 10 дена и Евитол и Аспирин пиев и Утрогестан по 3 пати на ден ставав..сега е супер. Хахаха...
Или Премама макар што и тие се околу 700 и нешто, јасги пиев нив но сега сменив на Центравит Пренатал 1+1 околу 700 ден се и имаш за два месеци
Здраво! Не сум сеуште бремена а сакам да земам витамини , кој би ми ги препорачале вие? Овие на сликата ги пијам еден месец ,дали се добри,некако многу ми се спие од нив
Dete neznam za tie, ama za.priprema mene mi kazale folna kiselina I omegazone tableti. Toa sum piela nekolku meseci pred da ostanam bremena.
Od pocetokot na bremenosta do skoro gi piev ovie . No cesto od niv mi se javuvaa uste pogolemi macnini , pa duri i otkako ke gi ispiev znaev ponekogas i da povratam.Sodrzat pogolemo kolicestvo na zelezo za razlika od nekoi drugi , a i folna kiselina od 1mg. Doktorkata mi gi smeni, poradi macninite , za Prenate Mini softgels. Od niv sum zadovolna mnogu.Polesni se od prvite i macninite mi isceznaa.