Слично. Па и клексанче. Ми се чинеше цел ден пијам нешто. Аспирин.Железо по 2. Два магнезиума. Кардиовитамин. Вит Ц. Калциум. Фемибион -две има И на крај сиофор за награда
Јас почнав да пијам PROGUCY барав на нет за нив да прочитам ама не најдов можете ли да ми кажете нешто за нив бев возбудена тој ден кога ми ја потврдија бременоста
Има ли некој што пие 750 мг магнезиум? Мене многу убаво ми влијае магнезиумот но ова сепак ми се виде како многу а препорачано е секако од доктор. Имате ли вие некакви нуспојави?
@mimiiiii и јас со Фемибион 2 терам од 13 недела, претходно со Фемибион 1 бев и супер ми се. Уште ги пијам, и планирам да продолжам и после пораѓај, за време на доење, бидејќи се препорачуваат и за тој период.
Jas ne pijam nikakvi vitamini za trudnici samo vit c feroglobin i magnezium ... Doktorkata mi vika se preku hrana da vnesuvam ....
Можеби feroglobin содржи фолна киселина, па затоа не ти дале дополнително фолна да пиеш. Повекето препатати што се за лечење на слабо железо, содржат и фолна киселина.
Идни мамички Дали на некоја од вас лекарот и има препишано витамини (кои содржат препорачана дневна доза на фолна киселина) и плус посебно да пие фолна киселина, покрај витамините?
Јас вчера бев кај матичниот и ми даде Фероглобин капсили, ц витамин, тотхема и фолна плус. Рече не може да се предозираш сега најмногу ти требаат. 5+ сум
Благодарам на одговорот. Ми стана чудно бидејќи има фолна во витамините, па зошто би била и како посебно апче. Претпоставував дека е така, но си викам да прашам дали има и др со таква комбинација
Pregnazon na health aid ili Pre mama duo? Pregnazon e 900den ima 60kapsuli shto mi se isplaati stvarno poishe, matichnata mi rece Pre mama ili femibion 2 da biram, ama ovie poise me vlecat nekako. Gi piela li nekoja prvive? Vitaminite se tie sepak,sostavot e ist..
ги пиев јас па после ми рекоа да преминам на фемибион и така направив.Спореди го составот па види чииј е подобар .Не се сеќавам баш добро дали беа исти по состав