Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Витамини и минерали во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 19 март 2010.

1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Сигурно кога ќе појдиш на нареден преглед ќе ти предложи некои апчиња,засега мислам дека ти е доволно и фолната. Јас мислам дека околу 8 недела почнав да пијам само не ми текнува како се викаа. Тие некако не ми одговараа па после нив продолжив со Пре Мама. Со лесно бременоста :)

2. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.985
    Допаѓања:
    25.660
    Во првото тромесечие и јас пиев само фолна, со ПреМама започнав во второто тромесечие.

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    @Princess* со фолната можеш и убаво е да земаш б6 и витамин ц.
    Во второ тромесечие веројатно ќе добиеш некој пренатални витамини.

На Princess* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Princess*

Princess* Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Pocnav i c vitamin da pijam so folnata prasav zosto gledam site pijat dosta vitiamini vikam da ne gresime nie nekade

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Zdravo luge ☺️ , koj gi ima pieno ovie apcinja od denes pocnav da gi pijam planiram bremenost ii mi gi prepisha ginekologot pa kakvi iskusta imate vie ??

Прикачени фајлови:

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Jas gi piev vo prvata bremenost i me zdebelija. Iskreno Sega sum5 ti mesec i samo vo stomace popravena a pijam femibion a so pregnacerot se popraviv 40 kg i poslednite meseci mi gi prekina maticnata

На CurlyBlossomGirl и *Ench@nted* им се допаѓа ова.
  7. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Ne daj boze da se zdebelam ja sakam da oslabam ushte toa mi fali .. pa sega gi kupiv za ovoj mesec ovie da gi pijam pa posle ako i mene me zdebelat da razgovaram so ginekologot da mi gi smeni ..? Imaj si lesna bremenost ti posakuvam od se srce i na moja glava

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bebence1235

bebence1235 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Здравп на сите. Прво да ви посакам лесна бременост на сите.
    Јас сум шеста недела во бременоста бев на гинеколог ми потврдија бременост но сум имала и миом кој гинекологот ми рече неа да ми пречи може само да се зголеми но со оглед на тоа дека бил мал и дека сум била мноху млада нрмало да пречи. Ми даде да пијам фемибион 1. Дали треба плус да конзуморам фолна или само тој е доволен? Некое мислење

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.985
    Допаѓања:
    25.660
    Конкретно за фемибион не знам, но сигурно пишува на нив што содржат, би требало да имаат во составот и фолна и ако доктор ти препишал, сигурно е доволно.

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.445
    Фемибионот си содржи фолна. Доволен ти е.

11. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Јас веќе сум 6ти месец и од почеток ги пијам. Во првите три месеци пиев Фемибион 1 а сега продолжив со двојката. Јас засега сум задоволна. Инаку внесувај витамини и фолна и преку исхрана, обавезно. Со лес!

12. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Мешиња погоре некаде зборевме за витамин ц што се раствара. Земав таков ама во упатството пишува дека не е за бремени . Не знам дали можеби има друга фирма исто таков вит ц ама сепак внимавајте . 4F6BC698-3540-4654-ACB9-6ACB6AFBD0C4.jpeg

На malasimba му/ѝ се допаѓа ова.
  13. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Devojcinja na ovie pisuva deka ne se dozvoleni vo bremenost ,a maz mi gi zemal doktorot rece da primam po edno dnevno, gi piela li nekoja od vas?

IMG_20180416_221841.jpg

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.839
    Допаѓања:
    23.655
    Јас пијам Премама, ко бев на прва контрола бев 5+3 и док ми рече земи ако сакаш Премама, и јас зедов :) пред тоа си пијав само магнезиум и цинк така си ги земав на своја рака многу имав главоболки и откако почнав со магнезиум немам ич.

15. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Здраво женски,
    сакам да ве прашам дали некоја од вас користела Фемибион од почеток т.е. планирање на бременост.
    Гинекологот ми рече да ги пијам 3 месеци пред бременост па да почнеме со обиди. Овие не сум ги пиела до сега ама претпоставувам дека како и сите витамини ќе ми отворат апетит. Самоконтрола му е мајката, ама ете да прашам ако некој има искуство како му влијаеле пред бременост?

16. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    204
    Јас пред бременост пиев само фолна, а Фемибион пијам веќе цела бременост. Не ми влијаат на апетит воопшто. Не содржат се што постои од витамини, како америчките суплементи, тие дебелeат. Така да слободно земи си ги и со среќа :)

17. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Ти благодарам на одговорот. За првата бременост пиев фолна и евитол првото тромесечие а потоа Премама до крај на бременост и Огестан за време на доење. И тогаш ги имаше Фемибион ама ми рече Премама да пијам. Знам дека се речиси исти во состав ама овој пат ми нагласи Фемибион. Не знам зошто и дали има врска со тоа што имав една неуспешна бременост потоа. За второво нема да имам идеална стартна килажа па малку ми е страв, од здравствени причини. Се трудам да не се замарам од старт ама...
    Се читаме за некој месец во труднички се надевам :)

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    И јас ги пиев пред бременост и не осетив разлика и зголемен апетит. Дури и за време на доење првите месеци ги пирв двојката исто не ми влијаеа посебно на апетитот.

На *Лорена* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Јас ги пиев и во првите три месеци 1та а сега и 2та и морам да кажам дека никаков "посебен" апетит не ми отворија. Се е до организмот, јас дури и ослабнав. Со лесно и со среќа.

На *Лорена* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    I jas gi pijam femibion 1 veke tri ned a bremena sum 6 nedela I ne sum osetila nekoja razlika vo apetitot