Сигурно кога ќе појдиш на нареден преглед ќе ти предложи некои апчиња,засега мислам дека ти е доволно и фолната. Јас мислам дека околу 8 недела почнав да пијам само не ми текнува како се викаа. Тие некако не ми одговараа па после нив продолжив со Пре Мама. Со лесно бременоста
@Princess* со фолната можеш и убаво е да земаш б6 и витамин ц. Во второ тромесечие веројатно ќе добиеш некој пренатални витамини.
Pocnav i c vitamin da pijam so folnata prasav zosto gledam site pijat dosta vitiamini vikam da ne gresime nie nekade
Zdravo luge ☺️ , koj gi ima pieno ovie apcinja od denes pocnav da gi pijam planiram bremenost ii mi gi prepisha ginekologot pa kakvi iskusta imate vie ??
Jas gi piev vo prvata bremenost i me zdebelija. Iskreno Sega sum5 ti mesec i samo vo stomace popravena a pijam femibion a so pregnacerot se popraviv 40 kg i poslednite meseci mi gi prekina maticnata
Ne daj boze da se zdebelam ja sakam da oslabam ushte toa mi fali .. pa sega gi kupiv za ovoj mesec ovie da gi pijam pa posle ako i mene me zdebelat da razgovaram so ginekologot da mi gi smeni ..? Imaj si lesna bremenost ti posakuvam od se srce i na moja glava
Здравп на сите. Прво да ви посакам лесна бременост на сите. Јас сум шеста недела во бременоста бев на гинеколог ми потврдија бременост но сум имала и миом кој гинекологот ми рече неа да ми пречи може само да се зголеми но со оглед на тоа дека бил мал и дека сум била мноху млада нрмало да пречи. Ми даде да пијам фемибион 1. Дали треба плус да конзуморам фолна или само тој е доволен? Некое мислење
Конкретно за фемибион не знам, но сигурно пишува на нив што содржат, би требало да имаат во составот и фолна и ако доктор ти препишал, сигурно е доволно.
Јас веќе сум 6ти месец и од почеток ги пијам. Во првите три месеци пиев Фемибион 1 а сега продолжив со двојката. Јас засега сум задоволна. Инаку внесувај витамини и фолна и преку исхрана, обавезно. Со лес!
Мешиња погоре некаде зборевме за витамин ц што се раствара. Земав таков ама во упатството пишува дека не е за бремени . Не знам дали можеби има друга фирма исто таков вит ц ама сепак внимавајте .
Devojcinja na ovie pisuva deka ne se dozvoleni vo bremenost ,a maz mi gi zemal doktorot rece da primam po edno dnevno, gi piela li nekoja od vas?
Јас пијам Премама, ко бев на прва контрола бев 5+3 и док ми рече земи ако сакаш Премама, и јас зедов пред тоа си пијав само магнезиум и цинк така си ги земав на своја рака многу имав главоболки и откако почнав со магнезиум немам ич.
Здраво женски, сакам да ве прашам дали некоја од вас користела Фемибион од почеток т.е. планирање на бременост. Гинекологот ми рече да ги пијам 3 месеци пред бременост па да почнеме со обиди. Овие не сум ги пиела до сега ама претпоставувам дека како и сите витамини ќе ми отворат апетит. Самоконтрола му е мајката, ама ете да прашам ако некој има искуство како му влијаеле пред бременост?
Јас пред бременост пиев само фолна, а Фемибион пијам веќе цела бременост. Не ми влијаат на апетит воопшто. Не содржат се што постои од витамини, како америчките суплементи, тие дебелeат. Така да слободно земи си ги и со среќа
Ти благодарам на одговорот. За првата бременост пиев фолна и евитол првото тромесечие а потоа Премама до крај на бременост и Огестан за време на доење. И тогаш ги имаше Фемибион ама ми рече Премама да пијам. Знам дека се речиси исти во состав ама овој пат ми нагласи Фемибион. Не знам зошто и дали има врска со тоа што имав една неуспешна бременост потоа. За второво нема да имам идеална стартна килажа па малку ми е страв, од здравствени причини. Се трудам да не се замарам од старт ама... Се читаме за некој месец во труднички се надевам
И јас ги пиев пред бременост и не осетив разлика и зголемен апетит. Дури и за време на доење првите месеци ги пирв двојката исто не ми влијаеа посебно на апетитот.
Јас ги пиев и во првите три месеци 1та а сега и 2та и морам да кажам дека никаков "посебен" апетит не ми отворија. Се е до организмот, јас дури и ослабнав. Со лесно и со среќа.
I jas gi pijam femibion 1 veke tri ned a bremena sum 6 nedela I ne sum osetila nekoja razlika vo apetitot