Pie li nekoja od vas vitamini na Proven,vo zegin mi gi preporacaa kao najbarani i najdobri bile. Prethodno piev Pregnazol
И мене во зегин последно ми шитнаа такви. Уште ги немам почнато ги допивам Пре Мамата. Плус пробиотик имаат иначе горе долу се исти како и сите други.
Што е разликата меѓу пре мама дуо и фемибион? Ја пијам премама дуо ама многу ми се гади од омегата од кога ги земам неможам да смислам риба да помирисам а пред тоа многу сакав риба
За забите пиете нешто плус? Јас пијам фемибрион 2 и магнезиум, го прашав докторот што да земам за забите ми рече ова е доволно.. Како што читам во фемибрион нема калциум, а моите заби како последица на бруксизам од предходно се ронат и кршат па сакам да земам уште нешто...
И јас само тоа пијам. Го прашав забарот ми рече се што ти треба имаш во пренаталните и жена ми до скоро беше бремена и не пиеше друго. Баш читав тогаш во пре мамата ислам имаше нешш малце калциум. Сега свртев на провен, па немам видено дали имаат. Сепак гледам 1-2 оброци да имам млечни (било пресно, кисело млеко, сирење, кашкавал, намаз). Калциум исто има и во портокали, легуменози и сл. Само сменив четка и паста. Користам курапрокс си најмн влакна и лакалут актив за непцата и немам повеќе крварење.
Варди да не си ја оштетиш глеѓта на забите, оти после ужасно болат. Јас еднаш купив паста со сода за избелување и после едвај си ги оправив. Тоа може 1 на неколку месеци како третман. Сега најубаво ти е да бараш мека четка медицинска и паста за непца бидејќи мн крварат од зголемениот волумен на крвта и хормоните. Да не бидам офф Јас сум мн задоволна од провенот. Искрено мене поубаво ми делуваат од пре мамата. Столицата ми се регулира, ми се намали вагиналниот секрет и некако посвежо се чувствувам.
Фемибионов влијае нешто за хемоглобинот, железо или не? Гледам има витамин ц. @Meckicja ако миеш со сода заби, ќе ти се распаднат. Содата ги нагризува. Прашај било кој стоматолог.
Мене толку ми се израмнети забите од шкрипењето навечер уште ако ги мијам со сода ми се чини за две недели ќе треба вилица да ставам Сода максимум еднаш миење во 2 недели, потврдено од стоматолог. Мека четка и паста лакалут сензитив, дури и течност за плакнење не користам откако сум бремена, ниту пак конец... Конецов го откачив искрено повеќе од мрза, а од течноста ми се повраќаше многу на почетокот..
Zdravo drustvo! Me interesira kakvo iskustvo ste imale so Femibion i dali e neophhoden za vreme na bremenosta? Dali ima nekoj negativen efekt nesto ili ne? Blagodaram...
Јас ги пијам од почеток Фемибрион 1, а после 4 месец почнав со Фемибрион 2. Мене ми се во ред, не ми се лоши од нив. Матичниот ми ги препорача Премама ама јас веќе имав почнато со фемибрионот па му кажав дека несакам да ги менувам. На почетокот до 4ти месец матичниот ми кажа дека е доволно да земам само Фолна од Алкалоид, но јас почнав со фемибрионот. Со Фемибрион 2 ги пијам наутро после јадење, пијам розевото, па омегата после 5-10мин, со голема чаша вода, гадниот вкус на рибино масло од омегата доколку се напијам повеќе вода исчезнува. Негативен ефект не сум забележала, позитивен мислам дека е тоа што бебица до сега е супер во напредок
Здраво феминки Јас сум 13+4 и до сега пиев фолна и б6. Сега докторот ми препиша Pregnazon complete по една дневно, но ми рече да прекинам со фолна и б6 дека во овие имало се што е потребно па малку се загрижив дека сите ми збореа до крај дека пијат фолна. Какви се вашите искуства? Поздрав и чувајте се сите