Има ли некој искуство со вита прегнан? Баш ме интересира дали докторите ги препорачуваат..кога бев во Мк.таму ги користев 1месец, аптекарката ми ги препорача како едни од подобрите, околу 750ден.чинам беа..и сега кога се вратив и ги дотрошив си зедов од овде други витамини и ги споредив се разочарав..испадна дека сум внесувала многу мал број витамини и во многу мала концентрациа..
Јас ги пиев овие цела бременост супер ги поднесував. Препорака од доктор ми беа. Сеуште си ги пијам до 5 месец ми кажаа дека дојам
Па и мене аптекарката ми ги пофали добри биле, ама ме фати шубе да не е било доволно тоа што сум внесувала со нив ама што е тука е, па и не може да се толку лоши..јас сега почнав со мултицентрум мама..
@monik55 Бидејќи знам дека и ти со металирана фолна, сакав да те прашам дали пиеш од пренаталните мултивитамини од типот на пре мама, фемибион и сл?
Пијам феминион а сега еден месец пијам по две,неможам да најдам никој да ми донесе од другите од бугарија,се надевам ќе најдам некој накскоро.
Жени освен фолна зимате ли нешто плус? Јас сум 16нед а д-р ми кажа ако сакам може фемибион 2 ако не немора. Малку ми е чудно читам сите земаат нешто плус кој магнезиум кој премама
Има и тоа како, многу внимателно треба да се избере лекар и да не се верува на секој, мене на пример во првата бременост не ми даде матичната фолна киселина