Dali nekoja gi koristite ovie i kako se zemaat? Citam deka posle jadenje ama zaboraviv da prasam dali i dvete tableti zaedno?
Фемибион 1 се користат првите 3 месеци, членката е веќе 4ти и треба да пие 2ка, а тие се 950-1000ден.
Јас ги пиев на почетокот. Докторката ми рече омега да ја пијам навечер а розевата наутро по јадење. Ама јас ја пиев розевата по ручек а омега не ги ни пиев ми се гадеше од нив.
Мене мојот матичен гинеколог ми рече после јадење прво розевата таблета со малку вода и одма после неа омега со многу вода, ама некако многу ми се гади од оваа омега кога ми праат киселини/жиговина во грло гадно мирис на риба ми доаѓа .
Јас ги користев. Ги пиев двете прво розевата па одма после неа омегата. Јас немав никаков проблем баш обратно бев задоволна од нив
Исто и јас, ги пијам од 15 недела, после јадење и розевата и омегата. До сега немам проблем и гадење од нив
Дали некоја од вас има пиено ELEVIT и искуства ќе Ве молам. Ги нема кај нас, една докторка ми ги спомна додека лежев во болница. Ми рече ако има кој да ми ги донесе од Швајцарија или Германија најдобро нив да ги пијам бидејќи по неа се што се нуди кај нас не е баш нај нај. Мене во недела ќе ми стигнат, ама пред да почнам да ги пијам сакав и Ваше мислење
Здраво, може да ми кажете фолната киселина во рана бременост како се пие (сабајле, поплдне, навечер, пред-после јадење) и по колку таблети дневно ??
Исто сакав да прашам, пијам сируп за зголемување на железото Легофер, после него за подобро сврзување на железото може да се пие витанин Ц како апче или подобро свежо исцеден лимон или цедениот линон не се препрачува во бременоста (Извинете може прашањата ми се глупави но ова ми е прва бременост и некако се ми е збунувачки и малку повеќе изгледа паничам за некои работи)
Има ли некоја што не пиела никакви витамини, мислам на апчиња и сл.такви аптекарски работи. Јас сум 5ти месец и не пијам ништо такво, освен природно овошје и зеленчук. До 3ти месец некаде пиев фолна и б6. Бидејки имав многу повракања прекинав се. Сега ми е добро но не сакам да пијам заш желудниот такво ниш не ми поднесува . Сега само магнезиум пијам и сируп за крвта и железото. Дали правам грешка што ништо плус не пијам?
Се претерува со витаминиве, сепак се хемија... не се замарајте толку со таблети јадете здрава храна се што му треба на бебе ќе си земе од вас
Јас не пиев ништо освен фолна до 12та недела... дете здраво право... мислам дека се е форсирање со сила и правење реклами сепак фармацефската индустрија си го прави своето ...