Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Витамини и минерали во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 19 март 2010.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Баш за тоа.. не сакам да пијам, еден ке рече овие пиј ги, отиди на др место не тие овие...и само пари над 600 ден сите. Не е за парите едниставнп не сакам да се трупам со хемии. И јас така само фолна пиев до 3ти некаден и сега ништо освен магнезиум.. ама пак велам да прашам да не ми е шубе дека не пијам ниш.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    И јас не пиев. Само фолна со јод првите 3 месеци, потоа сируп за крвта оти ми беше слаба и магнезиум директ за грчевите. Овошје, зеленчук и разновидна здрава храна јадев и се си беше добро

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Докторите ги форсираат оние лекови од кои добиваат пари. Во аптека ќе ти понудат или нешто со краток рок или она што има во поголема залиха. За жал денеска во фармацевтска индустрија се е бизнис

На Larahappy, didisi и Leo-nora им се допаѓа ова.
  4. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    10.377
    Мамички кое време го пиете магнезиум, јас наутро кога ќе станам пијам фембион 1 дали да биде во исто време?

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.429
    Не пиев ништо освен магнезиум.Пробав со премама,па со фемибион и од се ми беше лошо.

6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    I jas uste pocetok 6ta nedela piev vitalpregna... mislam.od niv smrta si a vidov do 4ipol meseci....
    I sega uplav imam od bilo koja tableta. Zatoa i ne se ni.potrudiv da probam nesto drugo... osven magnezium i sirupot za zelezoto

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.429
    Мене докторката ми рече дека на повеќето трудници од премама на пример им е лошо.Па ми ги смени со фемибион.Ама и од нив ми беше исто па на своја рака ги преќинав

8. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Jas bev kaj edna maticna mi rece vital pregna se ednu od najdobrite ajde gi zemav gi pocnav, so velat si ibav majkata u smrt vlegov .. se prefrliv kaj druga i kazav za tie auu veli tie nikako epten se jaki ovie ke gi zemes femibion... jas nisto, drugarka kaj dr maticna premama... aaaa vikam vie biznis prajte so apcinjata jas ke se trujam crevata na zemja gi ostaviv. I tolku bese ni zemav drugi ni drugi probav.. probuvam prirodni vitami da vnesuvam preku ovosje i zelencuk...i samo pij femibion jas okej ni gi zemav ni nis.. strav mi e

9. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Мами и идни мами , дали мора или и немора да се пијаат овие витаминиве во бременост мене премама ми ги даде докторот, ми е да не се здебелам од нив повеќе сепак витамини се гледам одкако ги пијам почна се повеќе да ми се познава стомачето , сега дали е од таблетите или не незнам . Ве прашувам овде вас затоа што си знам и да го прашам докторот он ќе рече мора да ги пиеш до крај на бременост .

10. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    На твоја совест е дали ќе ги пиеш или не, а ако ти е поважна линијата отколку бебето, тука незнам шо да кажам :tmi::tmi: :fubar::fubar:
    По мене пожелно е да се пијат, не секогаш преку исхраната внесуваме доволно витамини. Треба појачување!

На Adeline, Turna и Martka им се допаѓа ова.
  11. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Тоа секако дека поважно ми е бебето , ама сакав да чујам мислење и од други демек ако е доволна само храната за џабе да не де труеме со апој:D.
    Сепак фала мила на одговорот

12. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Абе витамини се, не се апој...пиј си ајде за мирна глава... поздравче! :hug:

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Jas eve ne pijam nisto, isto injas prasuvav so bi bilo koga ne bi piela.
    Do 3ti mesec nekaden piev folna i b6... se predozirav od b6 pocna da mi se gadi namesto da mi ublazi macnina. I prekinav se. Bidejki imav problem so mnogu povrakanja ne zemav za pienje nisyo osven tableti protv povrakanje. Sega mi e mnogu podobro, no ne ne pijam nisto.. i rekov na maticnata ako nema potreva ako mozam vaka okej ako moram da pijam ke zemam taa rece probaj. Jas je probav do den denee ne pijam nisto a sum kraj ja 5ti mesec. Vitamini vnesuvam preku sokovi od ovosje vo sokovnik i se obiduvam da jadam salati isto pijam i magnezium.
    Apcinjata vo vid na vitamini ne gi zemam bidejki sekoj maticen raboti so procent i sekoj svoite gi forsira deja se najdobri. Znaci najdobri nema. Eden kritikuva kako premama tie nikako zemi femibion drug velu ne femibion zemi vital... i nisto.
    Site tie razno vlijaat na sekoj organizam kaj nekoj debelenje, kaj nekoi akni na lice, kaj nekoj gadenje, kaj nekoi nisto.
    Ali sekoj so svoi svakanja neli :)

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.855
    Па трудна си, треба да ти се познава стомакот. Очекуваш воопшто да не порасне за цели 9 месеци?!
    Инаку за витамините, нема штета ако е умерено. Јас лично ни во двете бремености не пиев, само фолна до трети месец, и таблети со железо. Другите не можев да ги поднесам, се истурав од повраќање. Личен избор е дали ќе ги пиеш или не.

15. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Хехе да да и тоа знам мора да расте не може да стои бо едно место ама ми е да не де здебеламм нагло затоа и прашав бременоста ја почнав со 74кг сега сум 22 недела и 7 кг сум појќе да не е многу заради тоа :wasntme:. И малку ми се гади од таа капсулата ама то е и тоа ќе помине се најдобро :hug:

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.855
    Биди поактивна, освен ако стриктно мораш да мируваш. Килограми се покачуваат ако буквално јадеш за двајца (а нема потреба), и ако мораш да лежиш. Ама најчесто е до конституцијата. Јас на пример, во двете бремености не надминав 10кг, ама затоа после породување надополнив :tmi: Мене доењето ме дебелееше повеќе, а во бременостите бев прилично активна.

17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    витамините не се џабе труење со апој,секако со храна не внесуваме онолку колку што ни е потребно нам а со оглед дека си бремена ти треба поголем внес. А за дебелеење и со витамини и без нив ќе се здебелиш во бременост

На Adeline и Turna им се допаѓа ова.
  18. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.263
    Дали некој има искуство со овие витамини, многу ме убедуваа во аптека дека биле добри?

Прикачени фајлови:

19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    колку што читам пробиотик се

20. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    9.263
    Да пренатални мултивитамини во комбинација со пробиотици за трудници. Ако некој ги пиел сакав да прашам како сте задоволни. Прилично скапи се,околу 900 ден.за еден месец има во нив.