Јас сум 7+6 и пиев магнезиум шумливи таблети но неможам да ги поднесувам, штом ги испијам ми се повраќање. Е сега ги заменив со магнезиум 375 прашок директно на јазик и некако полесно го поднесувам. По едно на ден конзумирам
Од пред 1 месец почнав да пијам елевит таблети за трудници. Докторот ми спомна дека многу биле добри, ама ги нема кај нас, па ако одам во Грција може од таму да ги земам. Јас ги најдов во Србија, 10 евра се 30 таблети. Со едно пакување, железото ми се качи од 8 на 12, и грчеви во нозе скоро и да немам. Така да ако одите накај Србија, земете си ги.
A, хемоглобинот како ти е? Дали имаше намален и хемоглобин, или само железо? Обично е поврзано, ама ме интересира дали витаминиве може да помогнат и за подобрување на хемоглобин.
Двете ми беа под граница, железо 8, хемоглобин 100. Не знам дали е од таблетиве, ама само тоа сменив. Првите неколку дена јадев и коприва со мед, ама брзо баталив, па мислам дека е од елевитот.
Кажи ми што направи со имприлот?Јас сум 11 недела, и пијам само имприл па се прашувам дали е тоа доволно или да го конбинирам со фемибион или нешто слично.Плус само вит.Е земам
Се јавив во Систина докторот рече да ги пијам до крај и ако сум царски рез плус уште еден месец.Мислам дека нема потреба ништо плус да пиеш јас ги пијам само Имприлот и магнезиум.
Со лесно И јас само нив ги пијам др.Лазаревски ми ги препорача, ама ме фати шубе дека не пијам ништо друго.железо калциум ништо не додаде?
Треба да направиш крвна слика па ако е слабо железото ке ти дадат нешто плус инаку така мислам дека нема потреба.
Најдобро консултирај се со докторот дали да земеш уште нешто. Обично препорачуваат и вит. Д да се пие во бременост.
Јас имам хашимото и пијам фемибион. Никој не ми кажал дека не треба, а во упатството пишува да не се пијат за хипер само.
И јас почнав со фемибион 2,сепак количеството на јод е мало и се ќе биде ок. Мислам дека се најдобри од понуденото тука.
Zdravo devojki jas sum 17ta ned Od posledniot rezultat sum zbuneta zelezoto mi e 27 a hemoglobinot 90 Dali imal nekoj slicno iskustvo I sto terapija primal?