Здраво девојки, моментално сум во 6та недела, пијам Methyl Folate од NOW и Магнезиум + Б6. Дали покрај оваа фолна дали треба да земам и Фемибион 1? (во вторник сум на преглед но првин барам ваше мислење)
Jas si piev metilfolat i femibion do 15 nedela posle piev samo femibion taka mi kaza Dr Dejan trajkov
Здраво девојки. Јас сум 7ма недела и пијам магнезиум, фолна, и премама дуо. Бидејќи во премама има фолна дали треба плус да пијам и фолна? Баш ме буни ова...
А дали примате Клексан? Јас проверив Д-димери, во ред се.... Ама сите викаат дека е добро да се примаат?
425 се, и трансфузиологот не ми препиша ама ми рече пожелно е да се примаат збунета сум. Треба генеколог специјалист да ми препише?
Пиете ли чаеви, да не знаете кои се дозволени? Зелениот и црниот знам не е дозволено, во чајов од портокал прочитав дека има и маточина.
Јас избегнувам, пијам 1 кафе само на утро. Читав 1-2 кафе или чај на ден, но знам дека многу од чаевите не се препорачуваат за трудници и затоа ги избегнувам. Најдобро вода и природен сок, вештачките содржат многу шеќер.
I jas, ama sok voopsto ne pijam. Samo voda sakam caj da se napijam cisto da smenam vkus. Ovosjeto go sakam da go jadam nesakam cedeno.
Клексаните не се примаат само ради д-димери, се гледа и протромбинското време, тромбинско време, фибриноген, активирано парцијално, тромбоцити итн. Д-димери ми се 560 во 6ти месец сум но фибриногенот ми е над нормалата и примам фраксипирин од 0.6 . Мора трансфузиологот да ти ги препише, види на извештајот дали пишал терапија
Фибриноген од која недела ти препорачаа да испитуваш? Мене никој ништо ми нема кажано за него. На трансфузиологија ли се испитува?