Јас пиев pregnacare plus долго време, еднаш само земав пре мама дуо, после тоа кога не можев да најдам pregnacare преминав на прегназон и се зачудив. За иста цена има 60 таблети. И тие беа околу 900 и овие.
Последниве неколку месеци ги појам овие на Pharma Vital, плус витамин Ц од 1.000ка и магнезиум директ. Задоволна сум доста од витаминиве со оглед на тоа дека се околку 400тина ден, а крвната слика ми с супер ..
Здраво...Дали некој ина користено proven или linex во бременост? Пијам антибиотик за gardenela vaginalis па сакам и пробиотик да пијам
Od edna privatna apteka vo nasiot grad.Ne sum od Sk Zegin mislam gi nema. Mora da proveris po drugi. Samo Magbet ili i drugi pokraj niv da pies? Na mene vo kombinacija so femibion
Здраво Фемибион 2 , гледам има во паковање по 2 различни апчиња , се пие едното па другото , како што сватив од упатство така е , некој што ги е пиел да каже , позз
Нема 3ка. Се пијат до порајѓај и за време на доење. Ке ти препорачаат и од кога ле се породиш да си пиеш витамини. Ама можеш и други немора фемибионот за време на доење. Овие 2ката до крај на бременост земај ги
Влегов во трети месец дали сама можам на своја рака да си почнам витамини или матичен да ми каже? Засега само фолна пијам .. И кои витамини се добри?
najverojatno sam ke ti kaze, mene mi kaza da gi pijam pre mama pred da vlezam vo 4 mesec. Znaat koga i shto, mozesh i da go prashash ko ke odish na pregled
Жени, што да правам во витаминов Д? Од почеток на бременост ми покажа изразен недостаток,нешто пониско од ова. Дијабетологот ми препиша по 3 капки Вигантол ( 1 капка 500 ИЕ ). После пиев Пливит Д3 ама дека му горчат на детето ( 2 години ) вчера купив Солдевит ( 1 капка 400 ИЕ). Сега гледам пишува препорачана доза 1 капка на ден за возрасни и деца над 3 години. За помали деца не е препорачан,а бремени само со консултација со лекар. И сега не знам дали да го користам и што друго би купила ? Очигледно ниска ми е дозата
Јас после долго време вигантол купив witaminad3 некој полски лек. Од 2000 единици. Сега веќе не го мерам во бременост. А претходно од 45 стигнав до 237 со доста високи дози на вигантол 3 месеци. Со 2000 единици пола година едвај се качи до 57.
Па не знам и јас, по логика треба да појачам само како ќе делува висока доза на бебето не знам. Утре ќе ги праќам резултатите и мерењата од шеќер на дијабетологот па баш ќе видам што ќе каже.