Јас со доручек ја земам таблетата со витамини и минерали на премама, за вечера метилирана фолна од солгар и капсулата со омега од премамата и пред легнување магнезиум со б комплекс (ми помагаат да немам гадење насабајле).
Јас ги пијам моментално, првите 3 месеци пиев фемибион, и после се префрлив на провен. Ми ги препорачаа во аптека зошто се со пробиотик, а пробиотикот е доста битен во бременоста. Се пијат по 2 капсули дневно, едната се витамините, едната пробиотикот, околу 800 ден. се.
Na fb stranicata na Femibion, pisuva deka ovaj mesec imaat akcija za Femibion 1 i 2. Konkretno za 2ka me interesira pisuva 2 pak se prodavaat po 20% namalena cena, dali vo nekoja apteka ste ja nacekale ponudata? Prasav vo Zegin pojma nemaa za takva promocija.
Jas pak mesto pre mama I oddelno metilirana folna kiselina bremenosta si ja isterav so femibion samo na pocetokot od bremenosta piev plus neofolik meta posle dr mi rece da teram samo so femibion inace imam mthfr kombiniran heterozigot mutacija
Ве молам за препорака на пренатални витамини кои не содржат јод. До сега фемибион пиев, но повеќе не ми е дозволен внес на јод заради проблем со тироидната.
Јас од старт одма им кажав дека не смеам, кога ми кажаа земи си фемибион и матичната и на приватно. Пијам посебно се. Метил фолат, омега 3, магнезиум, д, ц, железо.. Зависи што друго ти треба.
@Evy81 матичната ми вика дека не е кој знае колкава доза на јод во фемибионот, а ендрокринологот ми вели се да отфрлам што содржи јод, антителата ми се во плафон. @*katja* благодарам за информацијата, ќе ги побарам низ аптеките. Фала многу
Femibion se podobri oti ja imaat ona aktivna folna kiselina sto polesno se apsorbira vo organizamot a premama ja nema taa folna kiselina
Premama, cela bremenost ja isterav. Prezadovolna kosata mi padjase kako luda i noktite uzasno mi se krseja. Sp Premama extra. Se porodiv prekinav i definitivno pak kje pocnam da gi pijam. Nekoj da ne znae dali se vo nekoja apteka na akcija?