Јас ги земав овие на паковањето пишува ако сте бремении или доите консултирајте се со вашиот лекар пред употреба на производот. Дали се безбедни да се пијат? Гледам некои од вас ги имаат земено
Маички кои се подобри магнезиум во форма на апче, планирам да земам на натурал велт или прав. До сега користев прав исто на натурал велт но ве читам повеќето сте на апчиња и незнам се мислам да сменам и јас...
Јас вчера купив од зегин magnezanb6 од Dr. Viton, предходно пиев кесички natural wealth ама ми се лоши од нив.
Мене уште ми нема препишано железо докторот. Железото ми е 15, а хемоглобинот малку под граница, за месец дена сум на 2 скрининг така да сигурно ќе ми даде нешто мислам. Иначе во првата бременост од старт бев на хеферол. Со овие немам искуство.
Мене ми е 17,9 и сум 21+ но сигурно ќе ми паѓа уште. Затоа сакам да почнам со некои послаби за да го задржам нивото на некое ниво да не треба да земам хеферол или тотхема. Апчињата за железо допринесуваат за згрутчување на крвта а јас сум со ризик од тромбофилија и страв ми е да ми дадат големи дози железо одеднаш. Покриена сум со клексани али пусти страв
Јас мислам дека немаш потреба во моментов од дополнително железо суплемент, освен исхрана богата со железо што секако се препорачува, плус во пренаталните витамини ако пиеш има железо. Хемоглобинот колку ти е? Јас пијам премама, плус гледам што е можно поздраво да се хранам, од време на време купувам алое пијам и тоа е добро за железото... Јас повеќе мислам дека за хемоглобинот ќе ми даде терапија одколку за железото... Ако си остане добро дај Боже
Jas sum na heferol 2 na den, veke cel mesec. Sledna nedela ke ti kazam kako mi se ddimeri na kontrola sum. I jas mislam so 17 top si
@Andrejaaaaaa и хемоглобинот ми е слаб 11. Се трудам да појам повеќе цедени сокови, да јадам спанаќ и плус секој ден внесувам семе од коприва со мед. Па ќе видиме како ќе иде железото @Pacient srna да ми кажеш обавезно, да знам дали има поврзаност со димерите
Читав на интернет дека има, затоа и кажуваат луѓето што имаат ризик од тромбоза треба да избегнуваат спанаќ, брокула, блитва... тоа се зелени растенија полни со железо. Која е поврзаноста незнам но ете секој организам е различен
Да, веќе ми е при крај второто пакување уште за 1 недела имам па ке си ги порачам пак, за 1 ден ми стигнаа, супер состав имаат, проверив сега крв ок ми е, значи ми одговараат