Zenicki da ve prasam,dali moze PREMAMA DUO da se pie za vreme na menstruacija ako planirate da zabremenite?
Gi zedov kako dopolnuvanje na Femibion 2,pocnav I grcevi da imam navecer,vo Remedika mi gi preporacaa a maticniot mi rece ne znam kolku e dobro Magnezium vo Citrat forma da pies podobro Magnezium direkt ili Magnezium 400 + b complex.
Da primam methylfolate sega sum 35+6 dena ama bebceto e vo mala kilaza dali ke mi pomognat vitamini posto imam i 3 hematomi i rizik da se porodam pred vreme
Јас имам дупла мутација и пијам метилфолат на NOW 1000mg и плус фемибион 2. Тебе освен фолната ти се потребни и други витамини за трудници така да не гледам причина зашто да не ги користиш? Во нив имаш плус 200 метилфолат и 200 обична што секако организмот нема да ти ја искористи
Ne e bitna kilazata tuku sozreanosta na vnatresnite organi na bebeto. Kako ke ti kaze doktorot taka, inaku samo od vitamini kilaza ne se kacuva
Da sum primila celo vreme vitamini ama sega poradi deficit nigde gi nema femibion 2 sto da zemam zamena inaku methylfolate primam sekoj den i pred bremenost primav i na ishrana sum pazela ama ete bebceto bese po malecko fraxiparini primam 2×0.4 i pak imase nekolku hematomi
Железо се пиеше заедно со витамин ц или се избегаваше витамин ц? Кога ти е ниско железото, колку треба да се пие? Моментално ги пијам Pregnazon кај што има 20 мг, дополнително откако сега ми се спушти железото, ми додаде Feroglobin кај што има 17 мг, и почнав да пијам Revita кај што има 10,1 во доза. Значи вкупно 47,1 дневно, да не е премногу? Истото се мислам за бакар, во едните има 0,5 мг, а во другите 1000 µg (не знам колку е тоа, 1 мг?).
Pij se sto pies i proveri za mesec dena pak. Ne moze tolku da se kaci za problem da ti naprai. Kolku nisko bese?
@MissChievous гугл вика од 27-45мг железо за бремени жени. Над 45мг железо е токсично. Инаку се пие со витамин Ц, за подобро врзување, а не се пие заедно со калциум и со прехрамбени продукти што се богати со калциум.