Ima nekoja sto pie metilirana folna i plus premama duo vo isto vreme ? Kako mnogu mi ide nekako a taka mi e kazano od ginekolog. Isto da prasam ovie premama duo i dvete tableti edna po druga gi piete ili ednata nasabajle drugata porucek itn. Se izvinuvam za latinica od mob nemam kirilica
За премама дуо јас ги пијам обично после доручек едно по друго, не сум имала никаковпроблем. А метилирана фолна немам пиено. Некоја од членките што пијат ќети одговорат.
Здраво идни мамички, дали некоја од вас имала искуство со Pregnancy forte витамините? Јас до сега си ги пиев Provenot и супер ми беа, но бидејќи со состојбата неможам да го најдам по аптеките, ги земав тие на Pharmavital.. И сега некако шубе ми е
Јас до кај 6ти месец земав и метилирана фолна на солгар од 400мцг и премама. После само со премамата продолжив, во неа има 200мцг обична и 200мцг метилирана фолна. Премамата таблетите ги земам после доручек, капсулите после ручек, чисто да не ги земам сите суплементи наеднаш, бидејќи пијам и магнезиум и витамин Ц и витамин Б12. Ама не е грешка и сѐ наеднаш да земаш.
Da,jas pijam metilirana folna i premama duo.Metilirana folna 1000mg pijam 2×1 sabajle i vecher,premama duo posle rychek prvo tabletata pa kapsulata,edno po drugo.
Jas sum so mutacii i d-r Ivanovski taka smeta deka imam potreba od povisoka doza,na shto jas izregirav da ne e mnogu no toj rece deka ne e i e biorazgradliv ako ima vishok ke se isfrli. Transfuzilogot me sovetuvashe deka nemam veke potreba od taa kolichina i mozam da namalam na edno apche,no jas seushte pijam 2.
Мешенца дали смее да се консумира мед со поленов прав? До сега користев обичен без додатоци во него, но ми остана уште тој со полен.
Вие што се со генетски мутации до кога ви е препорачано да пиете метилирана фолна,б12 и останати витамино
Дали пиете дополнително вит. Ц освен оној кој го има во пренаталните витамини? Јас пијам фембион 2 во кој има 55м г вит. Ц и уште 70 мг има во капсулите за железо кои ги пијам и се мислам дали ова ми е доволно или да земам плус по една ацерола вит. Ц таблета?
Препорачана дневна доза е 1000 мг. Можеш и 500 мг да земеш. Јас пиев фемибион 2 плус вот ц 1000 на каливита и магнезиум.
Девојки, дали докторот ви даде да пиете омега3 и кој суплемент би бил најбезбеден омега во бременост дали знаете? Фала
Мене од почеток во Ремедика ми имаа дадено Algae Oil, матичната тогаш ми рече да сум почекала (мислам дека ми рече до кај 18та недела не ме држи за збор), немало потреба одма да ги пијам. Ок се според мене, јас сепак од старт си ги користам по повторна консултација со докторката од Ремедика Препораката е да се пијат и во тек на бременост и за време на доење. Не се од животинско потекло, погодни и за вегани и вегетаријанци.
Се мислев баш тоа да го земам, но некако одбивно ми звучи мислам има јак мирис(а периодов се ме тера на гадење) Дали има специфичен мирис или нема мирис воопшто? Фала ти