Воопшто не мирисаат Чисто за инфо: обично во Еурофарм ги наоѓам, во Зегин сум прашала само два пати, немаа и од тогаш само од Еурофарм зимам. 30 меки желатински капсули се во пакување, околу 890 денари.
Ги нема во ниедна аптека во Скопје и не се ни знае кога ќе ги има и дали ќе биде во брзо време. Прашај на гинеколог за замена, мене ми рекоа да ги земам Pregnazon complete.
Јас пред 5 дена зедов од Виола во Лептокарија. Истиот ден прашував во Зегин, ми рекоа дека кај зелено пазарче и во Кисела Вода имале на залиха уште едно-две. Пробај си среќа, може се потрошени ама па и не е многу време поминато.
Zenski dali se dovolni samo ovie vo prvoto tromesecie. Nekako cudno mi e a vo prvata bremenost gi piev femibion 1 i posle 2
Здраво девојки, дали некоја од вас е бремена и има МТХФР хетерозиготна мутација, ако може да ми каже какви суплементи пие- од која фирма, со б9 метлирирана фолна, и метилкобаламин б12,но да нема во нив фолна киселина. Однапред благодарам
Еве јас сум пијам одделно се. В12 метилкобалмин и метилирана фолна од now, vitamin c, d, e, omega 3,b6, aspirin preku eden den I sekako kleksan. Mama vit, femibion ili kkao da se vikaat so drzat folna kiselnia, zatoa nie ne mozeme da gi pieme
Jas sum so mutacii mene transfuziologot mi preporaca da si prodolzam cardiovitamin da pijam, od srbija gi kupuvam toa e vo sustina b vitamini, metilirana i use nekoj vitamin vo sostavot. Mu rece kombinacijata na toa apce bila odlicna za hemostazata. Ova e muabet od kontrola po poragaj koga mi prodolzi fraxiparini use nedela dena, rece prodolzi si so ovie i ponatamu super se za hemostazata
Да да , затоа прашав, ти благодарам многу за одговорот. И јас пијам се посебно и аспирин секој ден и клексани. Но најдов едни со метилирана фолна од 416 па се думав дали да ги земам. Да не си запознаена или некој друг со овие и дали знаете бекој да ги консумира?[/QUOTE]
Имам едно прашање, бремена сум 5 недела, од витамини секој ден јадам по едно бразилско за селен, пијам метилфолат 1000, б12 1000, б6 100мг, ц 2г, д3 3000, омега 3, цинк 25мг, по две чаши јогурт дневно за јод. Ги чекам магнезиумот и калциумот од ихерб. Дали мислите дека имам потреба и од пренаталните витамини плус? Не ми е за парите туку дали дополнително ми требаат?
Докторот ли ти препиша се ова да пиеш,? Подобро земи си Феминионв1 и покриена си со сите витамини за бременост, плус фолна 1000 секако ако имаш мутации, ова твоево е премногу и за стомакот и за телото