И мене ми се одделно дадени, како тебе.плус и мелатонин ми дадоа, и реков веќе за вит Е и цинкот ми рекоа од 5мг макс од 10мг да земам. Омега не пијам јас. Мг и калциум здравје по позитивен тест ми рекоа.
Во нив има витамини што се потребни на дневна основа, јас пијам Фемибион1 во кој имаш и фневна количина на јод, ако сакаш ќе ти сликнам состав да видиш, но не мешај бидејќи веќе и онака зимаш големи количини витамини
Во Ремедика ми сугерираа дека вака е подобро. Со напомена дека после позитивен тест ќе менуваме нешто. Јас селен не смеам да примам.
Јас сум во Систина. Лазаревски ми предложи Имприл, ама дека веќе примав Б9 и цинк, а и он ги содржи, докупив б12. Купувам од ихерб поединечно и ми е поефтино, отколку Имприлот.
јас користам провен за трудници ама еден месец неможам да ги најдам дали има некој скоро купено? или нешто друго да ми предложите многу повраќам фемибион неможам да пијам..
Здраво мајки.Дали може од фемибион 1 да се префрлиш на фрмибион 2 пред да наполниш 12 недели.Јас сум 9+3 а имам уште 8 таблети па да не купувам пак од единицата и да ми останат дали може пред време на двојка да се префрлам?
Јас ги почнав фемибион 2 една недела порано и немав проблем. Незнам како ке ти дојдат неделите, ако мислиш дека е многу рано прашај го гинекологот.
Jas ovie gi pijam se nadevam dovolno e, plis vitamin d 2000 inetnacionalni edinici sekoj den, probiotik x1, magnezium x1 ako neshto mi e mnogu ili malku ve molam pishete mi da smenam.
Јас милам дека не би било проблем, ама незнам со сигурност да кажам. Прашај во Труднички муабети, поактивна е темата, сигурно некој има искуство.
Da prasam uste ednas stavarno jas mislam deka e malku zatoa mi treba drugo mislenje. Dali e dovolno samo folna od 400mg nisto drugo ne mi dade vtor mesec sum a predhodnata bremenost piev femibion 1 a potoa 2
Мене ми препиша фемибион 1, и и кажав дека имам слаби болки и грчеви ми даде утрогестан и магнезиум со Б6 и Ц, но ми е прва бременост и подобро беше да сум покриена со терапија.
И јас примам утрогестан по 1 на ден вагинално и фолна. Ништо повеќе сега на наредна контрола во 12 недела се фаќа баш ќе ја прашам дали е тоа доволно се си мислам не е. Незнам зошто