Здраво Тие што пиете фемибион 1, од која недела започнавте со фемибион 2? Јас влегувам во 12та недела и сакам да знам уште колку треба да ги сменам?
Јас пијам од прв ден,и гинекологот ми рече до пораѓај,паузи не правам а за испитување на ниво на б12 не ми има спомнато
Од почеток на Втор триместар, значи после 13 недела. Една недела напред назад небитно, ако имаш од старите да ги допиеш, па купи нови.
Не за првата бременост пиев само премама а сега пијам премама,б12,абофолик мета..3години после првата бременост Едит..вие пиете б12?како ви препорача гинекологот
Jas se spremam za invitro. Transfuziolog mi prepisa, no jas izmeriv i imam solidno b12 prirodno bez suplimemt. I zatoa iskreno ne sakam da go pijam.
Членки ако може мислење од вас. 6ти месец добра крвна слика со знаци за можност за пад на железо, пијам фемибион 2 а матичната ми препорача да пијам Премама дуо, да ги сменам. Е сега имам читано дека од Премама се зголемува апетитот на кој пазам бидејќи и онака имам плус кг. Не знам дали да продолжам со фемибион. Плус пијам магнезиум и вит. Ц од 1000 мг.
Не е точно. Ја ги пијам од почеток Премама а сум +4 кг и јадам нормално тоа е до тебе не до апчињата.
Девојки од кој Магнезиум сте задоволни? Јас пијам на алкалоид кесички од 400мг + б комлекс. И која беше првичната причина за која ви го препорачаа?
Порано пијав магнезиум оксид од 1000мг на Healty america . Сега нигде неможам да го најдам, па користам 375мг на директ. Никој не ми го препорача го земам кога имам грчеви во стомак
Мене после 1 скрининг само што влегов во 2 тромесечие ми рече матичната ова, дека морам секој ден да пијам сега по 400мг. Сега на 2 скрининг Петрова од Ремедика ми рече исто, обавезно секој ден од 400, а при стегања на матката кои ми се јавуват некогаш, можам слободно и повеќе Го пијам истиот, директ. Ја прашав кој е добар, рече ок се сите прашање на избор на пациентката е дали сака таблета или прашак
Има друга членка која е бремена и живее надвор од Мк, да ми каже дали пие некакви витамини. Почна шубе да ми е, на мене ми рекоа да не пијам ништо. А знам со првата бременост во Мк пиев. Зошто овде велат нема потреба, а кај нас даваат?
А фолна пиеш? Таа е најбитна за развој на бебе, другото повеќе за мајката. Јас пример ништо здраво не внесувам од ко сум трудна, многу ретко овошје ко ќе немам толку мачнини, мислам неопходни ми се витамините моментално.
Фолна не поднесував заради целијакијата, и докторот рече дека не е проблем, па ретко пиев. Сега вели нема потреба.