Мене матичната ми рече во аптека да си побарам за хемоглобинот, барав вчера во Еурофарм но не ми дадоа ништо... Инаку 90 ми е хемоглобинот, железото за сега ми е добро 13 ми е
Јас пијам веќе 10 дена од сабајле прво витамин Ц, чекам 30 мин па пијам тотхема ампули (за хемоглобинот) па чекам 1 час и потоа доручек/кафе. Мене серумското ми е добро(23), хемоглобинот на последната контрола беше минимално под границата и матичната ми кажа овие ампули да ги земам па ќе видиме како е на следна контрола
Јасно е тоа Мене серумско ми е високо претпоставувам дека пијам сокови со цвекло и овошје ама не е доволно во оваа фаза од бременоста за хемоглобинот. Па затоа и почнав со тотхемата
Feminki pomos ,vo koi vitamini za trudnici ima metilirana folna ,jas momentalno gi pijam pregnatol active folic ama mnogu mi se gadni nemozam da izdrzam edvaj cekam da gi dopijam i da zemam nekoi drugi . Pomisliv da zemam femibion i plus metilirana folna na now i metiliran b12 na now so mutacii sum mora da gi pijam do kraj .Ve molam za sovet
Jas ovie gi koristam uste od pocetokot na bremenosta osven femibion 1 sto koristev pa potoa femibion 2. Inaku sum 25ta nedela.
Не се сеќавам точно, дали беше 800 или 900 ден, така нешто, не сум сигурна. Искрено не знам каква е таа метилирана фолна. Фолна пијам фемибион 2, а б12 го пијам затоа што не јадам од животинско потекло.
Здраво, бремена сум 7 недела, кои витамини и минерали ги пиете, дали може оваа фолна киселина на сликата да ја пијам или да си купам Pregnacare, Premama поздрав
Јас ја пиев оваа во прво тромесечие. Пошто си 7 недела можеш да ја пиеш. После 13 недела ќе ти даде матичниот други пренетални витамини.