Здраво. Тие што пиете дополнително витамин д, од која фирма користите? Јас треба да пијам од 2000ие, ама се мислам кои да ги земам.
За витамин д е најдобро да пиеш маслени како перли, подобро се апасорбираат,тие во таблети не се добри.
Здраво женски, Дали сте ги користеле овие витамини и како сте задоволни? Го користев провенот, но го нема нигде па ми ги препорачаа во аптека овие. Искуството некоја ?
И јад барав провен но ги нема нигде, незнаат кога и дали ќе добијат , сакам да прашам Фемибион1 од кога мпже да се пие и кога да се помине на Фемибион 2 , и магнезиум со Б6 директ дали може да се пие ми помага со мачнините сега сум 10+2
Прв преглед ми е за две недели до тогаш сакам да пијам некои витамини конкретно наменети за бременост, кои ви ги препорачуваат докториве најчесто и сте задоволни, фолна веќе пијам...
@Снегулк@23 повеќето пиеме Фемибион 1 или премама. Фемибионот има активна фолна. Јас во прво тромесечие земав фемибион, после се префрлив на премама. Пробав и ПренатаС, ама ми сметаа на желудник.
Јас приметив дека од како ке се напијам Фемибион почнува да ми се лоши и да ми е мачно во денот, пред тоа не.
Пиј ги пред спиење. Јас повеќе видови пренатални витамини сменив ама ниедни не ми одговараат. Ги пијам пред спиење и подобро ми е така.
https://www.zegin.com.mk/index.php/mk/pharmavital-pregnancy-forte-30-kapsuli-30-tableti Дали ги препорачуваат овие, по состав гледам дека се ок, а и цената исто така...
Јас почнав од вчера вакви да пијам германсји се до сеа пијав провен за трудници и се надевам дека пак ќе има од нив и си реков дур чекам да добијат од овие ќе си пијам јас пијам плус и металирана фолна од 1000 имам пијано и фембион 1 една година може ги пијав ама сеа не ги пијам нив пошто имаат металирана фолна си реков многу дан ми е јас мислам горе долу сите се исти се мислев и од jamieson пренатални и тие ми се видоја ок ама не ги купив пошто чекам провен да дојдет ако дојдет провен имаат и пробиотик во нив плус и затоа ги сакам.