1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Влага во вашиот дом

Дискусија во 'Дом' започната од Curkoska, 7 февруари 2010.

1. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Мене во топшоп ми рекоа 50 денари на ден, незнам колку вати трошело ама мк пресметаа во пари. Околу 2-3,000 месечно сигуено ќе троши. Ама сепак летно време планирам да го гасам, дури октомври ноември ќе го вклучиме пак.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivanka_medenka

ivanka_medenka Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
    Muvlata najubavo ja cisti sredstvo SAVO, isto ovie aparati protiv vlaga pomagaat, ama ako barate trajno resenie eve nas sto ni pomogna https://metalotehnika.mk/proizvodi/termo-tecna-izolacija-termstop/

Ne vi treba majstor za ova, se macka isto kako polikolor, imavme na kjosovite muvla, sega nema nikakov problem plus zima dzidot e topol... ako imate samo na kjosovi problem kupete najmalo sise, a za pogolemo kanta koja e okolu 6000 denari. Tamu kaj sto go kupiv mi rekoa deka nemalo 20 godini da ima vlaga - so garancija. Dosega uspesno 3 godini. Probajte, maloto sise e evtino.

На Gulliver му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivanka_medenka

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
    vaka izgleda kantata

4. ivanka_medenka

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
  5. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088

Го намачкавме и ова не помогна. Само одвлажнувач дечки, ништо друго.

6. Lei4kaa

Lei4kaa Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Imam golem problem so vlaga zidovute se muvlosani mi rekoa za odvlaznuvac na vozduh ima li nekoj iskustva so odvlaznuvac?

7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.783
    Со Саво пробај.

8. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    11.833
    Подледниве неколку страни на темава се околу електронските одвлажнувачи, прочитај. Имаш и одвлажнувач на цересит шо ти е поевтина варијанта.

9. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    2.673
    Многу лофтирање, церезит ги имаш во капсули минимално ти намалува ама не иде баш евтино капсулата се троши за недела две а мислам дека беше 250 денари. Електронски одвлажнувач или прочистувач на воздух мислам дека поефикасно ќе ти е. Исто така зависи каде имаш влага може и премачкување со хидромал (тоа е она црното што се мачка во бањата пред да се местат плочките)

10. Бела Луна

Бела Луна Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    120
    како се решава влага што доаѓа од земја во куќа?

11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    6.986
    Допаѓања:
    14.358
    Можам да разберам да се јави мувла на зидови кои се влажни. Ама на пр да оставам лист на маса неколку дена и таа да добие боја сивкаста баш како влага не можам да разберам. Што може да е работата?

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    Ние купивме на Whirlpool од Сетек и е многу ефикасен. Првите 3 дена 20 литри вода имаше собрано од воздухот. После тоа ја одржуваше влажноста нормална неколку дена и го немаме пуштено, а влага се нема појавено. Зимава ќе го пуштаме пак постојано.

@marchi-cool ако се ѕидовите влажни цел воздух во собата е влажен.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    6.986
    Допаѓања:
    14.358
    има на некои ќошови влага ама прскам одвреме навреме Саво. Ама не се цело време влажни. Да напоменам прозорот од кујната ни е цело време на кан подотворен демек така да излегува влагата од собата.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    24.225
  15. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    47
    Ve molam za pomos mi se pojavi muvla vo stan renoviran od koren bukvalno smenato se e sea toj sto e cid ne granici so nikoj muvlata mie pojavena i prosirena vnatresno pa sakam da prasam nesto razbrav dzomiti so stiropor ako se oblozi cidot pomagalo mnogu dali ima nekoj iskustvo so toa ?

16. EmilcoZ

EmilcoZ Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Вака сега
    Се надевам ке помогнам некому со мојо коментар
    јас имав проблеми со голема влажност во куката, и решив да го решам случајот.Прво требаше да одкријам од дека иде толкава голема влажност која достигнуваше зимно време и до 75%. Прво што открив е дека голема влажност довага од сушарата, и второ од растенијата, цвекињата итд.
    Пробав со секојдневно проветрување на просториите но се намалуваше многу малку.Се појавуваше мувла во кошињата, а некогаш и позади петоседот.Се чувствуваше непријатна миризба на влага и на алиштата.
    Затоа решив и зедов ОДВЛАЖНУВАЧ на воздух.Барав кој да го земам со убави перформанси и се одлучив за WIRPOOL 15,000 денари.
    Во првите 24 часа ми собра околу 8 литри вода, во наредните денови се помалку и се помалку.
    Така да сега ми е наштелувано на 50% влажност, вклучено ми е нон стоп , но не работи, се вкључува еднаш или два пати дневно, и дневно не собира повеке од 1 литар вода.
    Со одвлажнувачот го решив проблемот.

На PoisonGirl и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  17. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    513
    Може ли линк од одвлажнувачот?

На EmilcoZ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EmilcoZ

EmilcoZ Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
  19. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    513
    Дали имате информација или искуство во незагреана просторија дали функционира? Кај мене од шпоретот кој е во ладна просторија се создава и незнам доколку го земам дали ке ја врши добро неговата улога.

20. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    47
    luge edno prasanje dali ako kupam odvlaznuvac za vozduh i ako e pusten non stop dali nema da se pojavuva muvla ima li nekoj iskustvo vo ovie raboti ?