Мене во топшоп ми рекоа 50 денари на ден, незнам колку вати трошело ама мк пресметаа во пари. Околу 2-3,000 месечно сигуено ќе троши. Ама сепак летно време планирам да го гасам, дури октомври ноември ќе го вклучиме пак.
Muvlata najubavo ja cisti sredstvo SAVO, isto ovie aparati protiv vlaga pomagaat, ama ako barate trajno resenie eve nas sto ni pomogna https://metalotehnika.mk/proizvodi/termo-tecna-izolacija-termstop/ Ne vi treba majstor za ova, se macka isto kako polikolor, imavme na kjosovite muvla, sega nema nikakov problem plus zima dzidot e topol... ako imate samo na kjosovi problem kupete najmalo sise, a za pogolemo kanta koja e okolu 6000 denari. Tamu kaj sto go kupiv mi rekoa deka nemalo 20 godini da ima vlaga - so garancija. Dosega uspesno 3 godini. Probajte, maloto sise e evtino.
Imam golem problem so vlaga zidovute se muvlosani mi rekoa za odvlaznuvac na vozduh ima li nekoj iskustva so odvlaznuvac?
Подледниве неколку страни на темава се околу електронските одвлажнувачи, прочитај. Имаш и одвлажнувач на цересит шо ти е поевтина варијанта.
Многу лофтирање, церезит ги имаш во капсули минимално ти намалува ама не иде баш евтино капсулата се троши за недела две а мислам дека беше 250 денари. Електронски одвлажнувач или прочистувач на воздух мислам дека поефикасно ќе ти е. Исто така зависи каде имаш влага може и премачкување со хидромал (тоа е она црното што се мачка во бањата пред да се местат плочките)
Можам да разберам да се јави мувла на зидови кои се влажни. Ама на пр да оставам лист на маса неколку дена и таа да добие боја сивкаста баш како влага не можам да разберам. Што може да е работата?
Ние купивме на Whirlpool од Сетек и е многу ефикасен. Првите 3 дена 20 литри вода имаше собрано од воздухот. После тоа ја одржуваше влажноста нормална неколку дена и го немаме пуштено, а влага се нема појавено. Зимава ќе го пуштаме пак постојано. @marchi-cool ако се ѕидовите влажни цел воздух во собата е влажен.
има на некои ќошови влага ама прскам одвреме навреме Саво. Ама не се цело време влажни. Да напоменам прозорот од кујната ни е цело време на кан подотворен демек така да излегува влагата од собата.
Го има некој овој одвлажнувач на Горење? https://mk.gorenje.com/proizvodi/do...vozduh/DEHUMIDIFIER-D20M/p/000000000000734860
Ve molam za pomos mi se pojavi muvla vo stan renoviran od koren bukvalno smenato se e sea toj sto e cid ne granici so nikoj muvlata mie pojavena i prosirena vnatresno pa sakam da prasam nesto razbrav dzomiti so stiropor ako se oblozi cidot pomagalo mnogu dali ima nekoj iskustvo so toa ?
Вака сега Се надевам ке помогнам некому со мојо коментар јас имав проблеми со голема влажност во куката, и решив да го решам случајот.Прво требаше да одкријам од дека иде толкава голема влажност која достигнуваше зимно време и до 75%. Прво што открив е дека голема влажност довага од сушарата, и второ од растенијата, цвекињата итд. Пробав со секојдневно проветрување на просториите но се намалуваше многу малку.Се појавуваше мувла во кошињата, а некогаш и позади петоседот.Се чувствуваше непријатна миризба на влага и на алиштата. Затоа решив и зедов ОДВЛАЖНУВАЧ на воздух.Барав кој да го земам со убави перформанси и се одлучив за WIRPOOL 15,000 денари. Во првите 24 часа ми собра околу 8 литри вода, во наредните денови се помалку и се помалку. Така да сега ми е наштелувано на 50% влажност, вклучено ми е нон стоп , но не работи, се вкључува еднаш или два пати дневно, и дневно не собира повеке од 1 литар вода. Со одвлажнувачот го решив проблемот.
Дали имате информација или искуство во незагреана просторија дали функционира? Кај мене од шпоретот кој е во ладна просторија се создава и незнам доколку го земам дали ке ја врши добро неговата улога.
luge edno prasanje dali ako kupam odvlaznuvac za vozduh i ako e pusten non stop dali nema da se pojavuva muvla ima li nekoj iskustvo vo ovie raboti ?