Нема да изчезне Затоа шо плакарот не е причината за мувлата Мораш или внатрешно или надворешно да го средиш тоа со влагата Вода мора да иде у контакт со ѕидот Дали од олук Дали од темел Дали од пвц Значи ти мораш да ја најдеш причината
Гардеробата чувај ја во друга соба барем привремено. Оти после ни перење нема да те спаси од мирисот. Ако имаш преголема влага и ќе демонтираш, немаш некој избор.
Моментално не ми примила гардеробата мирис среќа навреме видов и постојано проветрувам. Планирам брачниот кревет и плакарот да ги ставам во друга соба бидејќи не гледам некое друго решение. Само се двоумев бидејќи ми е страв дане се уништи плакарот и дане ми се расклати.
Ние купивме одвлажнувач, го извадивме плакарот привремено за да ја санираме влагата и после ни го вратија плакарот без лесонит назад. Можат и само штички да се стават за да не паѓаат алиштата, ама јас немам потреба, претежно на закачалки се. Вц-то ни е до таа соба и влагата доаѓаше од пареата, затнат бил вентилаторот па сменивме и вентилатор таму во ѕидот. Во 24 часа 20 литри вода собра одвлажнувачот. Сега одржуваме влажност само, го пуштам одвреме навреме ама се нема појавено влага повторно.
Најважно е да се открие и реши причиниата за влагата. Јас дома имав влага од сушење алишта зимно време внатре. Тоа го решив со сушара и еве фала богу оваа зима ни тронка влага/мувла се нема појавено онаму каде со години уназад имаше.
Најштетно (за здравје) е да се сушат алишта внатре во домот. Подобро скратете од одмор или други работи, па купете една сушара за 17/18, отколку внатре да сушите.
Не е ради парите туку ради просторот немам место во тоалет да ја ставам и неа. Чекаме дозвола за поткровје. Во план ми е да имам една просторија за перална и сушара. Моментално приморана бев да сушам дома.