1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Влага во вашиот дом

Дискусија во 'Дом' започната од Curkoska, 7 февруари 2010.

1. Mange

Mange Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Сите препарати кој ги користев беа моментални ова е нешто друго.

2. Амплитуда

Амплитуда Нов член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Може да ни кажеш кој е тој човек и да ни дадеш контакт? или во пп барем. И јас морам да ја решам влагата...имам во детска соба.

3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.546
    Допаѓања:
    7.836
    Ајде и јас да пишам за влагата во домот.
    Мислам дека се јавува од две причини или ако има капиларна влага во ѕидовите(поради лоша изолација-ако го имате овај проблем мора прво ова да се реши па ако се има уште влага да се бара друг причинител),но и втор случај каде влагата се јавува од многу добра изолација.
    Јас си го имам вториот проблем.Значи цела зграда е нова и е толку изолирана и нови дупли прозорци и врати кои толку добро дихтуваат и се со звучна изолација.Всушност сум како во кутија.
    Проблемот, ми ми се јавува во зимно време од сушење на алишта внатре и готвење.Додека готвам,обавезно луфтирам во исто време.Имам и внатрешна вентилација која ја сметам за недоволно ефикасна.
    Фала богу, не сум дошла до толку да ми кондензираат ѕидовите или мувла.Имам само кондензација на прозорите многу и воздухот го чувствувам влажен.
    Затоа секое сабајле се будам со затнат нос и сум полна шлајмови,а ниту сум болна-ниту пушач на цигари.
    Влагата во собата ми покажуваше околу 65% некогаш се качуваше и малку повеќе(ако послам алишта),што не е баш здрава средина за живеење.
    Сега треба да ми се роди бебе,повеќе алишта за сушење(место за машина сушара немам).Затоа морав некако да го решам проблемот.
    Оти има зголемена влажност,ама не толку голема купив од тие како апаратчиња со камен внатре за одстранување на влажноста.Каменот ја собира влагата и се топи.Пред некое време најдов на ФБ човек што продава такви апаратчиња од Скопје мислам беше.
    Или, ако имате да порачате од странство во Кауфланд е околу 13 еу поголемите,јас моето го купив од баумаркт за 15.5 еу со резерва камен.
    Моето е слично на ова.
    Сега засега влагата се движи од 55-60% повеќе не се качила.Пак е на горна граница,ама се јаде некако.Гледам стаклата не ми се толку замаглени.
    Има и тие машинки кои ги спомна членот погоре,за кои сметам дека не е трајно решение да дојде некој да ти го прочисти еднаш воздухот.Пак од една или друга страна ќе се содаде влага.
    За тоа решение е да се купи тоа апаратче ако стварно има влага.Цените им се од 100 еу-300 и кусур еу подобрите.Се монтира,и има мерач на влага.Ако се качи влагата над 50 % се вклучува апаратот и ја регулира,додека повторно не ја врати на 50%
    http://raumklimatest.de/luftentfeuchter/test-vergleich.html

Ќе почекам уште некој период да видам дали ќе успеам да ја регулирам влагата вака со ова со каменот,оти не е толку голема.Ако не успеам, ќе мора да ја менувам машината за перење за нова која има опција за сушара или да го купам електричниот апарат кој автоматски ми ја регулира влагата.
    Со мало бебе не смеам да дозволам да имам толкав процент на влажност нас воздухот во просториите.

Баш ќе ви пишам за некој месец,кога ќе се збереме повеќе луѓе во станот и кога ќе мора почесто да перам,што сум направила:)

На Sandrush12, galapce, Antebellum и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Пиши ми број

5. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Со мм пред една недела зедовме од Веро едно како кутија пластична, на горниот дел има едно како меко перниче а на долниот дел треба да се собира водата. Ќе видиме колку е ефикасно.

6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    А некој го има ли ова против влага од Церезит?
    Како сте задоволни и дали навистина делува?

ceresit-stop-humidity-aero.png

7. Mange

Mange Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Eve broj 071285-162

8. Mange

Mange Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Резултатите од тоа незнам какви се,ама од ова што го работи човеков нема промашај.

9. Mange

Mange Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    071 285 162 ова е бројот јавете се.

10. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.152
    пиши во порака колку наплаќа човекот

11. Mange

Mange Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Јави се ке се договорите,има и мерење на влажност на ѕидовите до 4см,види имаш телефон.

12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Фала. Ќе се јавам.

13. Mange

Mange Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Me interesira dali go najde covekot sto ti dadov broj?

14. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Ја видов темава, па викам, чекај ај да напишам, има ваков еден виц... Се караат маж и жена дека овој бил многу мрзелив и госпоѓата му се кара да земи да го исфрли ѓубрето од кантата, вика позади кантата печурки никнале, а овој и вели е што сакаш ти јагоди да никнат?! :lol:

15. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Фала богу со влага немаме проблем.
    Ама сум слушала позитивни искуства за САВО
    9277897605150.jpg
    Го имам видено по големиве маркети како Тинекс,Веро ама никогаш не сум погледнала за цена.
    Исто така сум слушнала и за модар камен,кој може да се најде по земјоделскиве аптеки.Но потоа на ѕидот останувало како некоја зеленкаста боја и по повеќе кречења.

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    25.304
    Pred okolu 8-9 godini kaj mojte imase vlaga i muvla na nadvoresniot dzid na kukjata , vo dnevnata soba . Vo zima bese osobeno loso , bidejki kujnata i dnevnata ni nea oddeleni so lizgacka drvena vrata ( shiber mislam se vikase ) pa dzidot ni kondenzirase , posebno koga imavme mnogu lugje za proslavi na rodendeni , penzioniranja .. Kaj nas ovoj problem proizleze od temelite na kukjata od taa strana , bidejki do nas nema kukja , niva e , i od navodnuvanja , seenje , i ne dovolna izolacija na dvata temeli , dobivme muvla i vlaga . Problemot se resi so abrib akrilna zastita . Posle postavuvanje na ovaa izolacija , za srekja taa vlaga i muvla ne se pojavuvaat povekje , osven ako ne e kreceno povekje od 3 godini . Izolacijata ni e vnatresna . Za temelot , neznam dali stavaa izolacija nekakva tamu , bev pomala pa ne se sekjavam bas ubavo , ama najverojatno stavile . Imavme i vo edna od sobite na gorniot sprat , kade problemot go resivme isto so akrilna zastita no so stiropor namesto gips-karton .

17. Mange

Mange Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    САВО е за мувла не е за влага,а мувлата е гратис од влагата.

18. Mange

Mange Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    САВО е за мувла не за влага,а мувлата е гратис од влагата.

19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.617
    Допаѓања:
    7.462
    Ама е ефикасно:D

На jasna83 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mange

Mange Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Neka e taka,ama praksata drugo pokaza ova jas sto na nekoj nacin go reklamiram ne e da dobijam nekoj procent nego sakam da pomognam na luge koi imaat poroblem so vlagata.Jas mojot problem go resiv probajte i vie pozdrav .