Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Владо Јаневски

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од anastasija19, 19 февруари 2010.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
  2. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Владо :inlove: еден од ретките кои вредат на нашата естрада. Најдобар е! Пее одамна, убаво пее, песните му се супер, текстовите посебно, а башка повеќе од нив сам си ги пишува. Секогаш знае како да си привлече публика, како да се однесува на сцена, незаменлив е... Не сум пропуштила ниеден негов настап во Куманово кога доаѓа. Од песните стварно неможам да се одлучам која ми е најубава.Ајде да кажеме што и да е ке помине. Исто така ми се допаѓаат некогаш и негде, тајна отровна, од овој ден, евергрин, и тогаш некоја будала.......ма сите ги сакам... :$

3. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Последен пат го слушав летово.Толку од мене, нема да одам веќе. Не е веќе тоа што беше некогаш.
    Убави му се песните но живее на стара слава. Пееше плејбек, многу кратко а однесувањето на сцена му беше никакво, дури беше смешен.

4. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Песните (текстовите де) му се полни со емоции. Јас по природа сум емотивна личност, али не знам што вкус ќе беше ова-не ми се допаѓа неговата музика. Емоционални текстови поднесувам само во рок балади.
    Владо ми делува многу цимипи*касто. Е тоа е де... не ми се допаѓа.

5. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    засекогаш ке го памтам неговиот настап на корали пред 2 години...паѓаше ситен дожд + црно тиквешко= нешто неповторливо, најубаво итн итн итн

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Уште само помалку од два часа. Ах, романтики :) Одам да се спремам, се надевам на убав помин. :) :inlove:

7. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Човекот доаѓаше и во мојот град и секако наполни дискотеката :) .Ми се допаѓаат неговите песни мада не го слушам често сепак безвременски се.Едино што озвучувањето на дискотеката беше слабо и тој пееше плејбек..едино тоа не ми се допаѓаше како на стара слава да живее. |( Па кога веќе имаш глас па дај да те чуеме мислам...

8. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Да ги израдувам тие што не знаат ^_^
    Мислам Фајнали |(

Владо Јаневски подготвува концерт во Скопје

Владо Јаневски подготвува голем есенски концерт во Скопје. Чаирскиот романтичар, како што се зборува во естрадните кругови, сака сите свои фанови да ги собере на едно место, а тоа најверојатно ќе биде спортската сала Борис Трајковски". Датумот се уште не е прецизиран, но пејачот заедно со организаторите, планира тоа да биде крајот на септември или почетокот на октомври.

Авалон продукција се споменуваат како организатори на спектакуларниот концерт на човекот кој ги има најубавите македонски балади. Тој беше специјален гостин на концертот на Каролина Гочева, која е ексклузивка на Авалонци, во мај во Скопје и заедно ја отпеаја дуетската Љубовта е моја религија", а своевремено и беше дел од ова јато. Според муабетите во естрадните кулоари, луѓето од Авалон добиле идеја и на Владо да му направат концерт во Борис Трајковски" кога виделе како публиката реагира на него и со овации го поздравува секогаш дистанцираниот музичар. Маската ја симнува само во песните, а хистеријата по него иако се држи на огромна дистанца со години веќе не стивнува.

Владо е можеби најтаинствениот естраден лик, но по многу нешта е уникатен и има публика која со душа чека да го чуе неговиот богат музички дневник, и тоа од последната "Булки", преку "Не зори, зоро", "Кој е крив", "Што и да е ќе помине", "Две души и месечина", но и "Нусе", "Мучо денаро"...

Владо пред неколку години успеа четирипати едно подруго да ја наполни Универзална, што значи дека "Борис Трајковски" е идеално место за да не ја цепка публиката и во една ноќ да ги задоволи сите

9. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Владо Јанески....ех...немам зборови колку само прекрасно пее и какви песни има
    Пред некое време беф на негова свирка и си поминав феноменално....

10. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    57
    Го сакам Владо највеќеееее имам одено досега на 4 негови настапи и сум воодушевена стварно е романтичар, дури еднаш се сликав со него а ТОЈ пееше `` Сукничка краткаа и сите се ѕверат,а ништо подобар не сум ни јаааас`` :D :D Тој вечер бев најсреќнаа :inlove:

11. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    ии што се случи со концертот во Борис Трајковски?? знае ли некој кога ќе биде одржан?

12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Уште не се знае точно, нема објавено ..
    само имаше спомнато дека при крајот на октомври ќе биде :^)

13. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    леле одвај чекам да се знае точната дата
    иако незнам дали ќе бидам во можност да одам :( :(

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Дефинитивно нема зборови со кои може да се опише Владо Јаневски.
    Феномен е бре луѓе. Капа му симнувам на човеков. Секоја чест! Преубави песни има и кога и да ги слушнам топло ми доаѓа на душичкава.
    Клекнувам на колена пред него! :bow:

15. Lady-Love

Lady-Love Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
  16. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
  17. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Што се случи со концертот?
    Помина или допрва ќе почнува?

18. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    На Ann.94 и Cynthia им се допаѓа ова.
  19. bubili61

bubili61 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    67
    Владо Јаневски......го обожавам,и него и неговите песни.....праќам еден бакнеж :* ,како насловот на една негова песна http://www.youtube.com/watch?v=HSGUgCfBDC0

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Прекрасно :inlove: :inlove: :inlove:

http://www.youtube.com/watch?v=D2U0h6ogo3Y

А стварно нели се највуваше концерт? Е што се стори? Едвај чекам да му идам на концерт