леле девојки,братучедами многу е уплашена,,малото и е 5 месеци,а имало мали влакненца на мадињата,(извинете на израот)но мора така за да објаснам каде се ...,не знае дали е нормално,или е некое хормонално пореметување...дали некоја од вас приметила кај своето бебе така...?..машко е. 5 месеци
влакненца кај 5 месечно бебе Какви влакна - бели, црни, жолти.... Како прво што видела а како друго колку добро загледала. Не верувам, па и да е хормонално пореметување ќе раснат и на други места а не само таму....нема врска
влакненца кај 5 месечно бебе Не е хормонално пореметување,нормално е .И девојчињата имаат влакненца во интимниот дел кои со тек на време ќе паднат. Е сега јас зборувам за влакненца кои речиси и едвај се гледаат (мислам по боја не се црни).Доколку кога бебенцево се родило имало некој проблем сигурно тоа ќе и било кажано на мајката. Бебињата се раѓаат со влакненца и на рачиња и на ноџиња .
влакненца кај 5 месечно бебе Моето немаше влакна ни на раце ни на нозе а и не сум видела искрено. Освен што имаше малку онаа бебешка смеѓа косичка која на околу 3 месеци му падна цела па беше бушав и израсна нова.
влакненца кај 5 месечно бебе И мојата кога ќе ја видиш вака ќе се заколнеш дека нема,АМА ако употребиш лупа и тоа како има ,а и на јако сонце како светкаат
влакненца кај 5 месечно бебе Нека не се грижи ако е нешто што не е природно ке ја известеле од болница.Мојот кога се роди одма не го приметив ама кога отидов дома и го искапив на грбот имаше влакненца онака црни нежни,но беа ептен големи колку еден прст на возрасен човек но по неколку месеци му попаднаа.
ОБРАСНАТОСТ КАЈ БЕБИЊАТА Незнам дали е за загрижување или пак е нормална влакнетоста кај бебињата. Мојата внука уште одкако се роди на пич... имеше срамни влакненца неколку. Ама еве сега е веке поголемека една годинка има , и како расте некако на рачињата, на ноџињата и на грбот, значи по целото тело, има влакненца, значи приметливи.дали тоа е нормално за сите бебиња или нашата е исклучок.??? се мислиме да не нешто од храна, бидејќи се е неприродно, ама се трудиме да ја храниме со најприродна исхрана се домашно, домашни сокчиња се најубаво.Мајкаи за подуша си е таа повеке влакнеста , па можеби е наследно, но ако е како да се спречи дали има начин.??? дали имал некој ваков сличен проблем Советувајте
ОБРАСНАТОСТ КАЈ БЕБИЊАТА керка ми има 7 години и има погусти влакненца на грбот.пред некое време ја прасав матичната и ми рече дка со тек на време ке се изгубат ама ми сметаат искрене да бидам.на интернет барав информација и можно е да е некој хормонски дисбаланс ама за тоа треба сериозно испитуванје.треба да се заангажирам посериозно.
Моја Ема се роди влакнеста. Како мајмунче коса до газето, цело грбче, раменцата. А на глава коса како гастарбајтер со опашки и ѕулуфи. Еве веке втора недела ја мачкам со биена свинска маст и полецка попаѓаа. Рецепт за биена маст: Се зема свинска маст се топи, се чека да се стврдне и со миксер се мати добро. Се чува цело време во фрижидер затоа што иако после миксирање изгледа бело и кремасто на топло се претвора во зејтин.
И ќерка ми кога се роди имаше една коса црна , и влакненца во близина на челото , па по 2 месеца почна да и паѓа и косата и и паднаа и тие влакненца што беа на челото. Мислам дека не е ништо сериозно ова со влакненцата
Ќерка ми има 5 и пол месеци. Немаше влакненца на интимните делови.. сега гледам има влакненца на пич... и на ноџињата и тоа црни. Дали е тоа нормално? Бидејќи порано немаше... користам бубхен козметика .. значи се од бубхен... дали е од козметиката или е нормално не знам.. ама некако ми е шубе.. бидејќи немаше а сега има..
Ич да не се думаш, и внуками така имаше, и ние сите бевме преплашени си викавме што ке биде од детево, еве сега е веќе 2 годинки , и исчезнаа таквите влакненца. Нормална си е, нормално има влакненца на рацина но како и сите. А за козметика избегавај колку што можиш, се е тоа хемикалии, веќе ако има ептен сува кожичка.поздрав
и малата моја се роди со црни влакненца по грбот, рачињата, на челото па дури и на ушињата. Еве полниме 1 месец сеуште не му се паднати. Се надевам дека наскоро ќе паднТ кога ќе почнеме да шеткаме низ град и да ја облекувам по кратки ракавчиња.
Ики и кај мене малата има на истите места кои ти ги наброја И јас се исплашив незз дали ке и паднат... сега има скоро 3 месеци и уште не и се паднати Дали кај вас паднаа и дали нешто ја мачкаше
Da kaj nas padnaa site okolu 3 mesec. Samo kosickata ne e uste padnata mozam kiki da i facam. Od mob sum izvinite za latinica
мајки, ме интересира влакненцата кога им паднаа на вашите бебушки, доколку имаа нормално. Ние см послни 4 месеци и се уште има на челото, позади ушињата и малку над газето. А и косичката се уште не и е сменета.
И мојата има на истите места кои ги опишувате, педијатарот рече ќе паднат до 3-4 месец. Мајка ми форсираше да викнам жена да ја трие и ќе паднат веднаш ама право да ви кажам на 10 дена бебе не ми се експериментира.
Na mojata kosata nikogas ne i ni pagase.Ima dve godini i seuste vlaknenca na usite Kakvi trienje kakvi bakraci
Ретко кое новороденче ги нема тие т.н. „лануго“ или бебешки влакненца. Кај некои се само поизразени, а кај некои понеизразени, така што немате причина за загриженост.