Pa kaj usinjata obicno se zadrzuvaat najdolgo Ostanatite koga togas ke padnat Kosata ne i pagjase ic Jas sama ja isisav cela koga imase 10 meseci Pa i porasna nova
Знаев дека до три месеци паѓаат, ама гледам уште и стојат, па се запрашав какп е кај други деца. Сега како расте се помалку се познаваат. бебушка е темна па се познаваат малку повеќе. Фала на одговорите
Mojov bese kako majmunce ama ozbilno mnogu vlakna i na grb, ramenja, usinja (usite najvekje, frizura mozese da mu se napravi), cheloto, pa duri i na butcinjata... sega ima 1god i 5m i nema vlaknence nikade od tie mesta... mislam do kaj 5m se padna, pa duri I na glavata kosata, kjelav bese skroz I sega ima mn malku kosicka
zenski edno prasanje .. malata e godina i pol sega vidov na dvete butcina na nodzinata od po stranite po nekolku crni vlaknenca i na grbceto na nekoi mesta po edno dve inace nema nigde segde ima plava mov oti e plavo bebence ve molam za mislenja mn se zagriziv
Мами, ептен сум загрижена. И јас забележав влакненца на дундето накај газето, бели одвај видливи ги приметувам само кога ќе ставам крема и на јако светло. Вака не. Не сум приметила да се шират ама како подолги да растат. Многу се нервирам, душа немам. А тек во понеделник сме на контрола.
Страв ме фати многууу, сега само ја гледам, прегледувам. Дунде цициња све... Абре више...од све се плашам.
Не се грижи и не ја гледај под неонско светло Мала шала. И моето е исто, од раѓање мајмунче. Ми викаа сите па и педијатарот дека не е ништо и ќе му паднат. Не му паднаа, освен малку тие од ушињата. Некои деца се подлакави, посебно ако имате такво генче во фамилија. Како расте така се издолжува и тие што ги има како да се разделуваат по поголема површина, ама не паѓаат. И тоа моето е црнко и највеќе има на грбот Го носев по доктори, ништо не е со хормони. Такво е, не се сите луѓе исти. Да се живи и здрави па ќе им плаќаме козметичари
Мојата има бркчиња. Од раѓање тие и паднаа и нови израснаа. На светло поготово се познаваат црни мали влакненца
Мајки совет еден ми треба... Малата е 19 месеци и на рамења до лакти има доста влакна... не ми текнува да имаше толку минатото лето, дури и слики гледам од море, по прерамки, немала... ако имала знам дека ке сум се замарала... Многу и се познаваат и загрижена сум зашто е вака, неубаво изгледа... И кажав на матичната, ме праша дали има на дунде или под мишки, таму нема.. па вика не е страшно. Еве и синче имам, он нема... Има малава и по рачиња од лакти до дланка, на нозе, ама таму помалку се познаваат... овие на рамења до лакти ептен се неубави
Дали овие влакненца имаат врска со нашата исхрана во бременост? Мојата е 18м, и има влакненца на грбчето и тоа некои и црни се и не знам дали има нешто што сега треба да не и давам да јаде и слично?
Има и мојот, на грбчето и на рамената, исто 18 месеци е, црни се танки долгички, 1см, прашав повеќе доктори, прво матичната, после во Плодност доктор педијатар, па на болница ко лежевме пред 4 месеци прашав педијатри и сите ми рекоа дека се лажни влакна, дека ќе испаднат сами, дека не треба никако да ги третираме. Моево уште цица па прашав дали има врска нешто мојата исхрана ми рекоа не, а и не јадам пилешко, ретко, 1 неделно. Др нз што би можело. Ама штом сите исто кажаа па ваљда ќе испаднат
Оооууу, па ова убаво звучи! Оти не изгледа баш убаво, особено па на туширање онака си зафаќаат правец