Форумџика на годината

Влијанието на хороскопските знаци во врската

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Eli-sweety, 10 април 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    На српски е, ама би требало да заврши работа ;)
    Ribe & Ribe
    Spoj dveju osoba rodjenih u znaku Ribe predstavlja duo dve veoma senzitivne i dubokoemocionalne osobe. Medjusobno poseduju skoro spiritualno sporazumevanje i snovi su kao realnost za oboje, sto ne znaci da ne znaju sta je realnost – radi se samo o tome sto ni jedan ni drugi partner ne poseduje sposobnost da upravlja njihovom zajednickom barkom i vrati ih iz snova natrag na zemlju, tako da ako im niko s vremena na vreme ne pomogne da se usidre, niko pa ni oni sami nece biti sigurni gde su. U svakom slucaju, Riba moze biti jako povodljiva, cak lakoverna i nasamarljiva, i brzo je dotaknuta svakom okolnom negativnom energijom. Dve Ribe zajedno su sklone srljanju u opasnost da postanu neaktivne i jedna drugoj medjusobno izvuku najgore osobine na videlo. Da bi ova veza funkcionisala, oboje ili makar jedno od njih mora pripadati samostalnom i intelektualnom tipu Ribe. Hipersenzitivan tip Ribe je nesposoban da postavi granice za sebe ili druge i nevoljan je da se suoci sa problemima ili izazovima. Ribe su sklone izbegavanju i zaobilazenju svih vrsta poteskoca ili konflikata nekom vrstom bega – ili nerealisticnim optimizmom ili sanjarenjem i fantazijom. Horoskopski znak Ribe pripada vodenim znacima Zodijaka. Dve Ribe u zajednickom zivotu mogu kreirati privatni raj ili pakao, u zavisnosti od toga da li odluce da plivaju uzvodno ili nizvodno. Ako se mogu obavezati na realisticke zajednicke ciljeve, imaju sansu za uspeh. Dovoljno je da jedno drugo pogledaju u oci i odmah se zna sta ko misli i nosi na srcu i dusi. I kada bi se svi svetski problemi dali resiti u zajednickoj postelji – sve bi bilo u redu. Jedina opasnost njihovog nonverbalnog sporazumevanja je olako shvatanje zajednicke veze… Iako cesto izgleda da jedno drugome mogu citati misli, ipak im treba da razjasne svoja misljenja pisanim ili verbalnim dialogom. Zasnovani na istim vrlinama i manama, po nekim pravilima bi im medjusobno slaganje ne bi trebalo tesko pasti – barem ce imati razumevanja i naklonost jedno za drugo. Oboje obicno imaju iste interese i istu ljubav prema domu i posedu. Najveca nezgoda koja im se moze desiti je da otplivaju predaleko od prakticne realnosti. Prisnost duplih vodenih znakova pruza im momentalno medjusobno razumevanje, mada ga lako mogu izgubiti ako dozvole alkoholu, drogama i ostalim formama eskapizma da ih navedu na pogresan put. Odazvati se izazovima zivota je odluka koju oboje moraju doneti, jer inace nisu sposobni da jedno drugo spasu od propasti. Generalno, promenljivi znaci (Strelac, Devica, Ribe & Blizanci) se sa sopstvenim znakom najbolje slazu ako su samo prijatelji, ljubavnici ili kolege, a ne bracni ili zivotni saputnici, jer ovi znaci imaju potrebu da se oslone na partnera sto se sigurnosti tice. Jaceg i vise stabilnijeg partnera to ce uciniti srecnim. Bez pouzdanog sidra u vezi Riba-Riba, partneri rizikuju da se izgube u okeanu mocnih emocija. Ribe su podanici Jupitera i Neptuna, imaju smisla za etiku i vrednosti i poseduju zudnju da iskuse zivot sa filozofske tacke gledista (reflekcija planete Jupiter). Neptun se brine za srodstvo sa popularnom javnoscu, abstraktnim mislima, fantazijom, iluzijom i misterijom. Ribe su neverovatno prilagodljive i pokoravaju svoje interese i namere datim situacijama, sto moze biti opasno jer lako gube svoja licna misljenja i mogu postati zrtve osoba sa losim namerama. Ribe cesto moraju tesko raditi na ostvarenju svojih ciljeva. U poslovnom timu sa dogmaticnijim partnerom, Riba ume biti izvanredan asistent. Najbolji aspekti veze Riba-Riba ostvaruju se ako su oba partnera uravnotezena.

На yawn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. discofilman

discofilman Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Уште прашуваш.Ако се и двајцата вистински романтичари по цели денови ќе водат љубов и ништо друго нема да им треба.Доколку се искрени и двајцаа меѓусебно ќе си ги искажуваат своите фантазии со што љубовта станува уште пожешка. :D

На yawn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Е за ова ти давам рака :handshake:

4. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Заборавив ова да го кажам за јарецот.Кога купува нешто на пример техничка роба е тотално неодлучен.Додека го купи она што му се допаѓа можат да поминат и неколку години бидејќи целта му е да падне цената и да го купи поевтино.Арно ама во меѓувреме ќе излезе нешто подобро па ова првото ќе го батали и ќе го чека второво и се така.Познавам јарец што сакаше да купи квалитетен дигитален фотоапарат кога му се роди дете.Арно ама му се виде малку скапо па чекаше неколку години додека паднат цените за да го купи.Но проблемот е што додека тој чекаше да паднат цените детево си порасна наполнувајќи 5 години а слики се уште нема додека растело бидејќи апарат уште нема!Што се однесува до жена јарец во глобала полош карактер немам сретнато кај ниедна друга девојка од другите знаци.Значи жена без никакви морални вредности,интелигенција нула,за деца одгледување и воспитување катастрофа бидејќи нема никакви духовни вредности.Единствено што и се врти во главата се пари,кариера и моќ. :fubar:

5. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Јас сум Девица и моите две врски биле со огнени знаци (Лав и Овен) со кои според хороскопот не си одговарам. Ама јас би рекла нешто друго :) Навистина ми годи динамичноста кај огнените знаци, интересно ми беше. Секако имаа и некои недостатоци, но тие не беа причина за прекин на врските, туку карактерот на двајцава мажи што мислам дека нема врска со хороскопот.
    Има некои работи што се поклопуваат со хороскопот и влијаат во врската, но фала богу, не можат сите Девици да бидат исти. Се е до тоа дали личностите си одговараат и поддржуваат меѓусебно во карактерот, а не во хороскопот. Според хороскопот јас си одговарам со Бик и Јарец најмногу, а искрено овие два знаци не можам да ги смислам, премногу ми пречи тврдоглавоста кај Бикот и правењето сезнајко кај Јарецот :)
    Инаку, баш би сакала да проверам дали е точно тоа што го велат за Скорпиите во кревет :rofl: :lol: :lol: па ќе гледам мојот следен дечко да биде скорпија :P :P или водолија, баш ми се интересни водолиите како карактер (барем оние што ги запознав и знам), а гледам дека баш со нив сум катастрофа комбинација :)

6. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Ако си Девица во зависност од твојот подзнак ке зависи колку проценти од оние што се Бик,Девица и Јарец и колку проценти од останатите знаци тебе би ти одговарале карактерно.Точно е дека потврдоглав маж од Бик нема и имам неколку блиски луѓе што се во тој знак.Во состојба е и глава да искрши само за да не признае дека греши.Но спротивно на ова не постои човек што има помеко срце од нив да знаеш.За да комуницираш со нив треба да си буквално психолог.А за Јарецот освен што е сезнајко и кај што треба и кај што не треба имам напишано во друга тема на форумов.Што се однесува до креветот мислам дека во глобала стрелците се љубовници број 1 од сите знаци.

7. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Да, половина од кај мене во фамилија се бикови и јас можам да го потврдам ова :) Ама колку се тврдоглави, аууууу е тоа не можам да го поднесам, посебно не кај мој партнер :) А со јарец па ич не можам да се смислам. А во подзнак сум баш јарец :) :lol: И ајде сега логика :) :rofl: :rofl: Хехехе, со стрелци мислам не сум имала контакт, но немам ништо против подобро да ги запознаам :)

8. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.928
    [quote="discofilmanШто се однесува до жена јарец во глобала полош карактер немам сретнато кај ниедна друга девојка од другите знаци.Значи жена без никакви морални вредности,интелигенција нула,за деца одгледување и воспитување катастрофа бидејќи нема никакви духовни вредности.Единствено што и се врти во главата се пари,кариера и моќ. :fubar:[/quote]

Живо ме занима каков стручњак се крие зад пророков... Јас сум жена јарец и не се пронаоѓам ама баш во ништо од горенаведеново, и сум навредена(не читај субјективна). Вакви жени какви што си опишал сум сретнала како претставнички од сите знаци, и како вистински стручњак во областа - барем некој квази облик - би требало да си упознаен нели и со влијаниата на другите планети, месечини и подзнаци и фактори независни од ништо друго, освен околина, воспитание, општество, опкружување. Да не збориме па дека имам прочитано дека секој претставник на знаците е различен, базични се само мал број карактеристики што ги прави овие гледања на гравчиња малце смешни..а во твојов случај и навредливи. Малку заврзи си го јазикот или во најмала рака...бирај по меки зборови.. И пообјективни. Мене овој коментаров ми вришти со фрустрации. Имај убав ден.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. icy

icy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Sto bi kazale za ljubovna kombinacija pomegu zena vaga i maz rak ? Mnogu me interesira ...ako imate nekoja informacija spodeleta ja ;)

10. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Живо ме занима каков стручњак се крие зад пророков... Јас сум жена јарец и не се пронаоѓам ама баш во ништо од горенаведеново, и сум навредена(не читај субјективна). Вакви жени какви што си опишал сум сретнала како претставнички од сите знаци, и како вистински стручњак во областа - барем некој квази облик - би требало да си упознаен нели и со влијаниата на другите планети, месечини и подзнаци и фактори независни од ништо друго, освен околина, воспитание, општество, опкружување. Да не збориме па дека имам прочитано дека секој претставник на знаците е различен, базични се само мал број карактеристики што ги прави овие гледања на гравчиња малце смешни..а во твојов случај и навредливи. Малку заврзи си го јазикот или во најмала рака...бирај по меки зборови.. И пообјективни. Мене овој коментаров ми вришти со фрустрации. Имај убав ден.[/quote]

Ова што сум го напишал процентуално важи за повеќето но не и за сите затоа што поради влијанието на подзнакот и распоредот на планетите невозможно е сите жени јарец да бидат исти.Тоа што ти буквално си го разбрала како да се однесува лично за тебе е твој проблем.Јас никаде немам напишано за било кој знак дека сите 100% се лоши или добри туку поголем или помал број. :fubar:

11. discofilman

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
  12. iv43

iv43 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

Истото и со мене се дешава ! и јас сум шкорпија во познак бик и сите што сум ги сакала ама баш сите ми биле лавови! -.- ќе се испоубијам ....

13. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    ^^ Што да правиме кога сме најзаприметливи, најзгодни, најубави....?!? :P
    Сега ќе речете, еве, баш девојкава личи на лав, фалбаџика некоја... Само се шалам :)
    И мене ми се случува истото. И јас сум лав во хороскоп и досега неколку момчиња кои ми се допаѓале или ми биле дечковци биле лавови. И мојот сегашен дечко е лав во хороскоп. Морам да напоменам дека врската лав со лав е многу бурна, полна со страст, никакво претерано искажување на емоции и никако многу романтична. Мене романтиката би ми ја убила љубовта. Доволно е само еден сосем мал гест, ама постела од рози, свеќи...ЈОК! Го обожувам постојаното контрирање и искажување на својот став, бидејќи и двајцата како лавови строго се држиме до она наше мислење, многу сме тврдоглави по тоа прашање. Кога станува збор за кавгите, нема пардон, нема штедење, се вреѓа се' најмило. Веќе после половина час се' е во ред. :D Ама има некаков флуид, постојано има некое жарче меѓу нас, некоја фатална привлечност. Кога лав погледнува лав во очи...УФ! Чуда се случуваат...

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fatbeautiful

fatbeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    58
    Дефинитивно не е точно дека овен си одговара со вага тоа е според мене невозможнаааа комбинација посебно не ако женското е вага а машкото овен бев со врска со еден овен и морам да ви кажам многу навредуват.И не знаат да речат извини тоа е сосема непознат збор за нив.Дефинитивно си одговарам со близнаци водолијаа и те какоо ииииии со истиот знак вагаа :)

15. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Интересно ми е да читам хороскоп (особини на личност и љубовна компатибилност) бидејќи доста често ми имаат погодувано, што не значи дека секогаш е така. Заради таквата заинтересираност многумина мислат дека сум зависна од хороскоп и дека слепо верувам во него, а навистина не е така. Но, ајде нека мислат, нивна работа. :lol:

Инаку јас сум рак, а тој јарец и до сега врската ни оди преубаво. Некаде пишува дека си одговараме како љубовни партнери, некаде не. По карактер донекаде сме различни, но имаме и заеднички работи кои ги сакаме.

За ова, пак јас воопшто не се согласувам. :D Сосема спротивното: искрен, верен, толерантен, романтичен бре (чудно нели :rofl: :inlove: :P ), емотивен - се' нај нај! Да не заборавам, истото важи и за мене. :D

На L-enna и ToRmEnTeD.LoVe им се допаѓа ова.
  16. ToRmEnTeD.LoVe

ToRmEnTeD.LoVe Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    51
    И јас за мојата сакана би го кажал истото :$
    П.С. Навистина сум таков? :$ :inlove:

17. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Не. :rofl: :P

Се извинувам за оф топик. :)

18. ToRmEnTeD.LoVe

ToRmEnTeD.LoVe Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    51
    И јас се извинувам за оф топик, ама не ти верувам :D :P :$

19. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Не верувам слепо на хороскоп,али интересно ми е да си читам.
    Јас сум дупла девица во хороскоп, а дечко ми е овен. Доста лоша комбинација :lol:
    Ама ете,успеваме некако да излеземе на крај и покрај некои конфликти што ги имаме.
    Мислам дека најбитно е двајцата партнери да се разбираат и да постои толеранција, а хороскопот...може чат пат да се прочита :)

20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    би сакала да знам дали си одговараат вага и лав? јас сум вага а тој лав.