Не сум користела ретинол. Дали би ми препорачале? Немам у принцип проблем со кожата. Имам мрсна Т-зона, ама немам крокодили, само у ПМС ми искачаат. Имам црнки на носот шо ме нервираат и ми се суши од страна некогаш. И како се користи, навечер?
Дали овој ретинол би бил добар за почетници, има добри ривјус, ама ич не се разбирам за состав, проценти и слично.
Од која возраст е препорака да се користи ретинол? Знам дека е препорачливо да се користат препарати со хијалурон, вит.Ц, Q10 против стареење. За ретинол сум читала дека е за повозрасни, но неможам да најдам за која возраст се препорачува. Благодарам
Барам серум за лице со ретинол. Сакав да земам од ревокс ама страната на торба.мк е привремено затворена, дм немам во близина така да останува да ми предложите нешто па да си барам во аптека, или на некој друг сајт за козметика Инаку барам серум со ретинол со најмала концентрација за почетници
https://coslovemetics.mk/product/geekgorgeous-a-game-5-0-05-retinal-serum-28ml/ Јас овај го користам, исто почетник сега вметнувам ретинол. Искуство не можам да пишам зошто кратко време го користам. На официјална страна на Geeg&G можеш повеќе да прочиташ за производот, таму има и доста рецензии. Овај A-game 5 е баш за почетници, има и A-game 10 тој е појак од овај.
Дало некој во меѓувреме го пробсл овај серум да сподели искуство? Или предложете некок друг серум со ретинол од кој сте задоволни
Jas go koristam RA na Olival i zadovolna sum, vo smisla ne mi napravi niakov problem, na mrsna koza predobro se odnesuvashe, 4 pati nedelno stavam, no sakam nekoj retinol so povisoka koncentracija, bidejki veke 3 godina koristam retinol. Pred RA na Olival go koristev L'Oreal serumot, no sostavon ne e dobar, pa go smeniv. Davajte predlog za ubav retinol so povisoka koncentracija, ne za pocetinici I jas sakam da znam, ama koncentracijava e nekako mala, 0.01 retinol Jas pisav za ovoj, slobodno procitaj