Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вметнување ретинол во негата на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 6 декември 2022.

1. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    1.610
    Некоја искуство со ретинолот на Накоми? Сакам да почнам да го користам тој со најмала концентрација. Лицето ми е склоно кон акни и почната е појава на фини линии. Или препорака за некој друг што е со пристапна цена, а добар.

2. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    8.095
    Ај сега некоја да ми објасни што е бакучиол и како се користи, дали има некои нус појави на сува кожа?

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    81.199
    Бакучиол му доаѓа како природна замена за ретинол. Како да кажам, ко растителен ретинол. :D
    Колку што се сеќавам, не е дериват на витамин А, туку се добива од семки на некое растение. Во теорија, толку знам.

Наводно бил понежен за кожата од класичен ретинол, без да прави некои иритации на кожата и слично. Немам користено досега, па немам искуство за споделување. На листата за купување ми е еден бакучиол серум од Пурито мислам беше, па ќе споделам кога ќе го купам и испробам.

На koritsaki и Antebellum им се допаѓа ова.
  4. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    8.095
    Добро, ќе почекам рецензија на користен производ. Во последниов период кожата нагло ми се осуши. Едно време ја оправив и сега пак е пепел.