Вметнување ретинол во негата на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 6 декември 2022.

1. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    145
    Лани зимата за прв пат почнав со користење ретинол, The Ordinary мислам дека беше 0.2..
    Мислам дека воопшто не приметив некоја разлика, можеби беше слаб..
    Дали може да ми препорачате нешто друго само да не е многу скапо и да не мора да нарачувам, да го има кај нас..

2. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    2.481
    La Roche Posay Pure Retinol.

Некоја препорака ако може? Не сум користела до сега, па мислам за овој да го земам.
    Дали го има користено некој да ми сподели искуство? Да не е многу јак или слично.
    Или па некој по слаб да ми препорачате како за прв човек што ќе користи.

3. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    3.942
    Јас го зедов овој серум пред еден месец, исто прв пат воведов ретинол.
    Првите две недели го користев секој втор ден, потоа секој ден ставав, но после една недела секојдневно користење забележав влошување кај делот под очите. Некако подочниците ми станаа потемни и како подуени. Сега по пауза од седум дена, планирам да го ставам секоја втора ноќ. Инаку после серумот користам La Roche Posay cicaplast Baume b5, а наутро биодерма со спф30.
    Не знам да споредам дали е слаб или јак оти друг ретинол немам користено.

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.457
    Допаѓања:
    82.230
    Nacomi се солидни и по ефект и ценовно. Ѕирни ги, ми се чини дека на yeppeuda има најголем избор.

На Aquanalia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    2.481
    Не е многу секој ден да се става? Имав читано дека не било добро за кожата.
    Инаку благодарам, баш ќе го земам.:l:

На imorena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    3.942
    Да, јас избрзав оти мислев две недели ќе се доволни за да се привикне кожата, ама изгледа два месеци треба постепено воведување.
    Инаку, многу добро ми реагираше лицето, немав црвенило, сушење или лупење на кожата. Освен под очите што имав мала реакција, ум за друг пат на тоа подрачје да не го ставам.
    Забележав помазна текстура, помазен и поизедначен тен, а за анти ејџ ефект мислам дека уште е рано.
    Јас го препорачувам овој серум, општо задоволна сум.

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mona2022

mona2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    30
    Почнав со користење на ретиналот A- game 0.05% од Geek&gorgeous. Прв пат користам нешто на база на ретинол и после првото користење не заприметив никакви реакции. Колку често да го ставам? Имате ли искуства со овој производ?

8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    37.254
    На почеток треба еднаш до два пати неделно да се користи. Потоа три пати и ако некој може да го толерира може и секој ден.
    Мене сега следен на листа ми е овој на La Roche. Веќе го купив ама имам еден да дотрошам па овој ќе го користам.

@mona2022 Јас сега тој го користам. Во принцип е ретинал што е малку појака форма, ама мене ми е супер на лице од него. Не ми прави иритации. Го ставам три пати неделно. Поизедначена текстура на лицето ми дава.

На mona2022 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.457
    Допаѓања:
    82.230
    Одличен е. Една доза терај со нанесување двапати неделно, со растојание од неколку денови помеѓу нанесувањата. Потоа би требало да се навикне кожата. Не знам дали има потреба да се става ретинол или ретинал трипати неделно или почесто. Јас лично не гледам потреба кај мене и двапати во неделата ми е сосем доволно.

10. mona2022

mona2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    30
    Моментално го имам и Porefectly clear со салицилна, смеам ли да користам во различни денови? Азелаична го завршив пред скоро .

11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.457
    Допаѓања:
    82.230
    Можеш да го користиш како екафолијант за припрема на кожата - на пример, ако вечерва ставиш салицилна, утре нанеси ретинал, па две вечери потоа ставај хидратантни серуми, креми, нешто за поддршка на кожната бариера. И пак од ново продолжи да си го вртиш истиот круг на производи.

На mona2022 му/ѝ се допаѓа ова.