И јас со тие житарки воведов глутен, ама далеку од вкусни се моево ги јадеше само помешани со некое овошје.
Dodadov krusa i petrocvina., @kukla21 prosecno pominavme, samo zitarki ne sakase so ovosjeto kasna ama mnogu tecna mi dojde ajde kolku da vovedime gluten
@Ano овесни снегулки утре, па за три дена гриз. Бива така? Земав овесни од натура, може? И дали додека се воведува глутен може и други намирници да се воведуваат? @kukla21 кои бисквити? И кога ги даваш, за вечера или и за доручек може?
Сега гледам ТахиТиана. има една кашичка на ХИП во кутија што е. имам земено и од оние што им се во кутивче (со шеќер што се), сум дала 2-3. Од толку не верувам нешто да и стане
Овес прво дадов на холе од кутија. Сега давам на имуно, ама и тие на натура би требало да се ок. Измеѓу си воведував нови намирници без проблем.
Мами ние сме 8+ и веке треба да воведеме глутен, ко што читав на форумов повекето почнале со овесни снегулки па и јас ке почнам со нив. Ме интересира ако утре дадам овесни снегулки дали треба да ги давам три или повеке денови последователно ако не како се даваат? И дали се воведуваат житарка по житарка кои содржат глутен? Исто така треба да воведеме јогурт и кисело млеко дали треба и ако да колкав размак во денови од конзумирање на глутен до воведување на млечниве производи? Фала ви