Утре ќе правам компот од готови круши. Значи само круши и вода да ставам ве читав тука дека и без шеќер не се расипуваат теглите? Само финтата е да ги полнам до врв така?
Јас правев од кајсии, и ги полнев до прстенот на теглата, не до врв. А не ми текнало дека може и од круши да се направи.
Отвори една види да не е расипана за да ставиме и ние Големи тегли или мали? И кај ги чуваш? Јас те читам онака полузаспана и се мислам што круши имаш најдено за компот не се ваљда од оние што ги земав, си велам пак утка сум направила
Од нутриционист знам дека компотот е "мртва храна", така да ако сакаш да даваш зимото чисто колку да смениш вкус океј, а дека ќе има витамини тешко. Лани замрзнав праски, кајсии, вишни и сливи. Воопшто не ми се допаднаа на вкус, зимото користев претежно сезонско овошје.
Пробав веќе, во ред беше таа тегла Големи тегли полнев инаку. Ги чувам во шпајзот во станот, на темно и малку поладно е таму. Планирам да ставам уште само компот од праски и сливи. Не за витамини - не верувам дека многу ќе останат, туку да му сменам вкус зимата, и можеби ќе ја пие водата од компотот, ете не мора да ги јаде овошките.
Kako da vovedam zelencuk? Samo morkov i kompir imam dadeno.Kupiv brokula i neznam so sto da ja iskombiniram za najlesno da ja prifati
Imam dadeno do sega, deneska i vcera, griz za dorucek. I sega gluten e voveden ili moram uste da davam, nekoi drugi zitarki, za probuvanje? Ne mi e jasno toa okolu gluten bas se.
Јас му ја давав чиста брокулата, сите вкусови посебно ги давав. Но ако мислиш дека нема да ти ја прифати искомбинираја со морков или компир.
А останатите житарки со глутен исто ли се даваат по 3 дена? И овесни снегулки од кои купувате? Вчера бев во ДМ,тие на Био Космос пишува дека може да содржат траги од лешници,ореви и нз уште што па не земав,да не смета тоа?
И мене ме интересира за овесни. Ако може некој да слика. Некој спомна ма нестле ама никаде не ги најдов... А и со ова житава и англиските термини е хаос незнам дали со декларацииве е проблемот или јас не можам да влезам во шема...
Еднаш со компир, еднаш со морков, можеш сите три заедно. Потоа воведи тиквица,ориз,кромид.Тие со се се мешаат.Плус батат и авокадо со се можеш да мешаш и ќе имаш многу комбинации. Јас брокулата не ја дадов посебно туку ја мешав со други намирници. Прво ставив една мала китка, а другите денови по повеќе.
Пробавме морков и јаболко. Ама одма со нагон за повраќање и ми поврати два пати (два дена). На почетокот сите сте исто или некаде грешам?
Нормално е, од текстурата што и го допира јазикот е.Ќе се навикне,давај секој ден.Само не со сила.Колку може,толку.На мојата и требаше 2 недели да пројаде убаво.И што е најбитно,а ме научија тука е бебе да е гладно.