Јас почнав на 4 и пол месеци, уште немам трет оброк воведено, ама кај да е ќе почниме бидејќи го сеќавам дека сака да јади 7 месеци и 6 дена.
Sekako probuvam ednostavno zatvara usta i vrti glava. Periodov i zabi vadi vikam da ne e mozebi do toa.Jas sekako sum uporna i pravam i frlam pa se nadevam deka ke projade za brzo vreme
Исти бевме. Не дека сега е некој јадач, но каснува. Види прави разни комбинации, неш ќе запали. Еве мојава ако не бендиса појадок додавам банана и јади, во ручек ставам кисело млеко, ориз не јади никако. За вечера обожава овес или палента со кисело, готови и инстант ноќни не јади. Со тек на време вака ќе му земеш ред што и како сака и ќе е полесно. А може и од заби да не јади. Кај нас крајно ако нишш не помага пуштам цртани и се занесува во нив и така бутам.
Јас имав воведено морков и со него го давав пасирано. Али мојата многу сака морков. Пробај ако имате воведено.
Мајки како го подготвувате ова просо на Виталија? Треба да го киснам од вечер и колку време се вари? Денес го купив па сакам утре за појадок да го дадам,доцнам со просото малку а гледам многу од вас го употребувате. Молам за подетален опис ако некоја од вас е во можност да ми објасни.
Фала многу! Јадеше сабајле млечна каша, изеде 120 грама да не го подречам ок си беше, најнормално. Читам, недај боже реакциите се појавуваат одма, ако има некоја алергија, а мали е ок
@duffi fala mnogu Uste edno prasanje, mozam li da varam oriz vo gotvac na parea? Phillips avent imam. I po kolku minuti stavate, ako moze taka da se pravi?
Не може. Мора во вода. Јас еднаш за проба ставив јуфки, ама не беа ни пола преработени, па пак ги доварував во вода.
Јас имам замрзнато парчиња по 50г. Вадам едно и ставам да врие 20мин. и после го додавам во готвач на пареа уште 20мин. исецкано на многу ситни парчиња.
На Хип оризот пише три недели по отварање после се фрла. Се расипува ли, не ми е јасно зошто толку малку?Во три недели дали 3-4 пати јадеше, вака ако е не се користи воопшто.
Не млечните од кутија сум ги чувала и подолго од три недели. За млечните се придржував на препораките.
сакам да и дадам слива, ке ја мешам со јаболко ако и е кисела, дали да и ја дадам свежа изблендирана или да ја ставам на пареа, или варена, исто прашање и за крушка, праска ? како е подобро?
Мислам дека може ама ако имаш специјален додаток , со некои готвачи оде плус , ако не сум грешка @kukla21 имаше таков и за ориз плус Доколку имаш експрес лонец најубаво во него ми е , најбрзо и најкревко