Искусни мајки домаќинки имам едно прашање. Пред да ги замрзнам малините и рибизла дали да ги измијам или не? Страв ми е да не ми се расипат нешто после при варење ако сега ги измијам.
Измиј ги, нареди во послужавник да бидат одвоени и стави ги во замрзнувач еден саат. После тоа префрли ги во кесички. А зошто планираш да ги вариш? Секогаш свежо сум давала.
Го варам 20-30 мин, 2 лажици просо и вода како за ориз турам, 3:1, ама јас заедно варам и зеленчук со просото и потоа се блендирам.. Денес прв пат му дадов телешко месо многу беше вкусно, го јадеше, откако се свари месото во истата вода сварив и копир и морков и се заедно блендирав.
Со што зеленчук го комбинираш просото? Наскоро ќе давам и месо некаде крајот на 6ти земаш домашно или од продавница. Може те имам веќе прашано еднаш
Од продавница, не најдов домашно телешко, а пилешко има петел домашен ама не му имам даено уште. Просото со се го имам комб, со компир, со морков, со брокула, со тиквичка...обично 3 ставам а некогаш и повеќе намирници.
Уште ова и не те замарам Овие кога прв пат ги даваш пак ли како овошјето и зеленчукот, три дена по неколку лажички?
Не јас никогаш така не давав, од ко почнавме со пробување му давам колку што сака да јади, мерач ми се тегличките од готовите кашички, од прво малата ја полнев ос 130г, потоа кон 6 месеци големата мислам 190г дека беше таа, секогаш цела ја јади, и малата ја јадеше цела сега и големата
Сакам да дадам од оризот на хип за првпат, 5+ сме, треба исто по 3 дена да пробува како другите вкусови?
Jas dava tri dena ama i napravi zapek. Ne veruvam deka nekoj pokazal alergija na oriz, malku i bese tezok na meseto. (se izvn. za latinica)