Можеш и со зеленчук и овошје. Јаболче, морков и цвекло Морков, компир, цвекло Варено, да смекне ама не целосно
Јас го готвам 20 мин на пареа, едно парче отприлика колку што мислам дека му е доволно. Најчесто го давав со палента, јаболко и банана, пробував и со зеленчуци ама не пројде. Одамна не сум дала, не го сака. И јас не јадам цвекло додуша
Најдобро варено на пареа со лушпата. Потоа ќе си го излупиш. За комбинации веќе ти пишале можеш и со овошје и со зеленчук.
Мајки дајте предлог овошје зеленчук за каша? Ми даде матичната лис т ама го изгубив а она е на одмор. Инаку сме 6 месеци точно и сега почнавме
Јас почнав со овошје: јаболко, слива, круша, праска, кајсија, тиква, банана Зеленчук: морков, брокула, компир, ориз, пашканат, батат, тиквичка, карфиол, кромид, лук.
Аронија од кога смее да се дава? Мн ми е страв да не и ослабне крвта зш скоро ич не јаде, па и тоа што јаде со кисело млеко во комбинација. Инаку погоре видов за цвекло сте зборувале. Јас го варам на пареа околу 30 минути колку да омекне малце за да може да се блендира. Вчера го помешав со компир и подобро помина. Изеде околу 140 грама што за нас е премија. Денес со телешко, тиквичка, морков, кромитче и малку компир, ама не пројде многу. Додадов кисело млеко и така јадеше.
Можеш од 9м. И семе од коприва и боровинка, сува слива. Се тоа добро е за хмг. Јас ставам повремено коприва, аронија секој втор ден давам. Доволни се 2-3 зрнца. Не е јадач ама проблем со хмг немал до сега.
Последен пат на 6 ипол м и беше 117, сега ќе проверивам неделава. Ама бидејќи се што јаде комбинира со млеко искрено страв ме фаќа.
Моето бебенце е 6м, и една недела тогаш и воведовме еден оброк. Синко е покрупен и педијатарот и сите околу мене ми викаат да воведам и втор оброк и дека касно сум почнала со дохрана бидејки требал да јаде и обошје и зеленчук(а јас му давам еден ден овошје еден зеленчук) но мене не ми се брза некако да не му го оптоварам мешето и планирав крај на 6м да воведам ручек. Што би ме советувале?
Мојата за недела прави 7м. Веќе имам два оброка воведено, доручек овошје, ручек зеленчук. На контрола на 6м матичната ми кажа да воведам и трет оброк ама ете јас одлучив да одложам за еден месец. Планирам сега да почнам. Ако си јаде убаво давај. Ако се молите, почекај уште малку.
И јас немам почнато со трет оброк, уште го одложувам. На 4 и пол почнавме со 1 оброк, на 6 воведов 2 оброк и сега ќе прави 8м уште нема трет. Доручек 10 сега пробувам порано 8,9 да биди, да го спремем за кога ќе почнам на работа. Ручек 3,4. Сакам да го поместам кон 1. Вечера би дошла 7,8 некако касно ми е. Заспива обично во 10. Е сега малку ќе му се поремети редот, си има ред сега и за јадење и за спиење. Др, телешко му давам еве 3т пат вчера, одвај 90г изеде со молење, 40 мин јадеше, а ако е посно повеќе јади. Изгледа треба време да се навикни на вкусот. А и општо последниве 2,3 недели не јади како што си јадеше, сали од жешко а и од заби, изваде 4 забчиња во 3,4 недели, иначе супер е скоро 12кг има.
Јас почнав со вечера, и си јаде, вкусни му се. Досега давав хип тегли, цела ја јаде. Денес ќе му дадам Хумана кутија па ќе видам дали ќе му се бендиса. Бебо мој не јаде палента и жолчка, или палента со кисело млеко, па ќе морам вака да му давам или гриз со малку овошје. Важно да има блага жичка. Јас нема да му менувам времето за доручек и ручек оти уште касно се буди, околу 9ипол/10 саатот. А и секако жена ќе го чува дома, па таа ќе му спрема два оброци додека си дојдам од работа јас. Каков јогурт давате? Кисело млеко Алпско му давам, и го јаде (со овошје само). Веројатно и јогуртот така ќе го јаде.
И јас дадов пред некој ден кога наполни 8 месеци. Ставам по малку бидејќи навистина е гадно, ни јас не јадам цвекло. Го комбинирам со било што, јаболка, тиквица итн. Зависи што има и што спремам. Го варам цело после го лупам.
Moeto e 7+ i uste nema ni eden obrok bidejki poveke od 4/5 lazicki ne jade i toa samo ovosni kupecki, domasni ni ovosni ni zelencukovi ne saka da vidi usta ne otvara i place.Veke pocnuvam strasno da se nerviram.Neznam kako da go nateram da projade.Inaku za pola mesec izvadi 5 zabcinja pa vika aj moze i toa ima vlijanie.Samo da cica saka.7.500 gr e sto mislam deka ne e mn za negova vozrast a so ne jadenje neznam kako ke kaci na kilaza. Vaka e 300 na saat, lazi, se isprava na noze.
Знам дека има пишувано наназад,ама подалечни страни се,не можам да барам толку. Скоро 7 м,за некој ден,може ли да воведувам глутен од наполнети 7 м,на кој начин и со што да почнам? Се дава ли секоја намирница по 3 дена? Освен гриз,овесни снегулки,купувате ли од тие некои житарки во кутија и какви? Прашав матична дали да воведувам глутен,вика да. Добро,со што да почнам? Па,со трошки лепче