Исти сме душо. Пробај со киселото маскирај жолчка, палента, овесни. Давај му парче лубеница и диња нека грицка. Колку толку ќе внеси нешш плус.
Го вариш со вода. Кога ќе го тргнеш од рингла најдобро малку да олади ставаш мерица ад. Прави му дома гриз банана и какао со ад за вечера. Исто ко ноќната.
Барем сте отвориле устс ако ништо друго. Мојата ќе ги стокми муцките не отвара и се бори со тоа. Праска, слива не сака никако. Чиста банана, ориз тиквичка, ако се додаде брокула и цвекло јок. Какво месо и стави? Дај идеа, што да и направам..
Готова од тегла на холе телешко. Како мириса... Абе едно отварање шо, затварање никако Пробав да и ја затворам устата -плаче Да го стимулираме нагонот за голтање -се задави и кога викна на цел глас...
За тоа го земав млекото,ќе му комбинирам и со бисквитка. Од дома за надвор може така? Околу 6 саат искачаме, 7-7 и 30 јаде
Не сум оставала ад толку да стои. Страв ми е. Па не мораш млечно да е ако не сте дома. Не ризикувај. Или земај од кутија само да му ги раствориш на лице место.
Месо преку еден ден По месото воведовме јогурт, к.млеко и урда. Јас околу 8-9 часот давам доручек. Колку изеде толку. Следниот оброк ни е млеко.
3 комбинации на каши направив, па во сите додавав к. Млеко, па уште млеко и едвај од сите касна по 5 лажички. На крај се нацица и заспа. Кај жешко, кај од каши правење, кај од молење, кај од нерви цела препотев. Едвај чекав да почнеме со каши. Си мислев бебе не сака да цица, не сака АД, ајде можеби ќе сака да јади. Ама гадно се зафркнав. Место да уживам секој оброк ми е хорор. Губам по 2 часа минимум за готвење и ранење и уште еден за раскревање. И кога некој ќе ме праша што правам цел ден Па башка додека спремам сама дома бебе лази, се тегне по се, паѓа, па морам да внимавам и на неа. Се качува по мене, плачи вика мама... Абе хаоси. Кога ли ќе заврши оваа агонија...
Гриз можи за вечера? Досега само 1 има пробано гриз и не го сакаше баш. Ние сега почнуваме со 3 оброк, 8 месеци е. Исто почна да јаде цврста храна ни бледнирана, ни пасирана, што многу се радувам сам си побара, почна да ми одбива бледнирана и си реков да си пробам и овај си јади како голем Денес за ручек, слика во прилог @PrettyG каква урда земате, немам уште воведено.
Од идеал шипка, ама директно од фабрика не солена, пошто по маркети не успеав да најдам без сол Некој имаше пишано на бучен козјак дека е без сол, па побарај таква ако најдеш
Јас прв пат му давам денес, да проба, сирење немам уште даено, незнам кое е несолено, а домашно не знам страв ми е, а можам да најдам и домашно, вие што давате кај има а и зошто се дава несолено? И кашкавал му имам даено да проба и тој го јади.
Ама веќе ти си дала зденка и тоа е солено. Јас ќе дадам кога ќе почнам на работа да се распрашам прво кое подобра.
Зашто солта е после 1год, тешка е за бубрезите на толку мали бебиња. Може нема сега да има мака, ама понатака во животот може да има и затоа се воведува тек после 12м. Зденка не давај ич тоа ти е отпадок од сирење и кашкавал, најнеубавото, најнездравото.
Јас имам завршено Биотехнички и не не примаа во млекарта на пракса, затоа што од претходните генерации рашилиле гласини како зденките се прават од расипано сирење и се прелепуваат етикети на сирења со поминат рок.