Значи јас со ова дете сите живци ги искинав со јадењето. По 4 варијанти на каша правам. За појадок имаше палента со овошје, само овошје, палента со кисело и на крај јадеше само чисто палента без ништо. Значи шо вкус ќе имаше јас нз.
Оризот би требало и со млеко да може да се подготви штом е инстант. Види на пакувањето. Јас имав инстант каша од три житарки од холе (ориз, просо и пченка) ја подготвував со ад млеко.
Мила пробај и фингер фуд вметни. И тоа на овој начин: https://www.bellybelly.com.au/baby/baby-led-weaning/ И онака готвиш четири вида остави и ги на масичката. И не заборавај: "It could take a few months until your baby actually starts to eat a decent amount of food, but don’t worry because he’ll be ok with nutrients from milk during this time. " Јас тебе те бодрам засега. Моево ќе биде бетер од твоето наскоро. Ништо до сега не бендиса, се е на бутање одвај 20 грама да изеде.
Пробав и со фингер фуд. Не знае да носи во уста. Си игра со храната. Пробувам јас да и давам парченца. Некогаш интересно и е да ги џвака, ама не ги голта туку ги плука. Денес успеа дури 3 парчиња слива да голтне. Ќе се тешиме тоа е. Цица за цицање, ама малце и е. Откако не јаде друго стагнира во килажа.
Ехееее. Спремен е батко за леќа Пази само црвената многу брзо се вари, да не ја превариш На здравје. Пс. Лукче оди многу добро со леќа
И јас вака правев. Сега давам само тоа што јаде. Битно ми е да е најаден. И доматче внатре. Има се да излапка.
И јас почнав така. А како некој што професија му е храната мн сакав да се храни здраво и избалансирано, ама кога не бива не бива.
Пробај парлижан лупен на парчиња мали сечен давај и ти со рака можи ќе и биди интересно мене така почна парчиња да ми јади, со патлижан, намакано лебче и жолчка абе ужива дури јади и си мукаа мммм ммм ама месо не ми јади, не е месар ко мајка му, ова на татко му е посно сака јади и месо ама малку
Вчера ручкаше и ја бендиса. Прво го варев зеленчукот па ја додадов леќата уште 10 мин и исклучив. Само лукче уште не сум дала,ќе му вметнам утре. Денес бевме на педијатар и ми рече слободно жолка веќе можам и грашак,боранија а од 9 месеци риба. Од како воведов месо ми качил 1 кило претходно скоро 2 месеци беше со 150 грама+. Заборавив да ја прашам дали бамја смее?
Луѓе малку претерав со лукот. Беба го изеде со сласт ама сега многу смрди на лук ме стра да не и падне притисокот нешто?
Синко е 9+ и уште не можам да го научам да јаде пасирано, ни па на пример бисквита. На секое залче има нагон за повраќање. Ве молам за совет како да го научам да џвака.
Ми беше како замалушена Па и маж ми капак ме искара многу сум и дала на мало бебе, али еве 1ипол од ручек помина се нема успано си играе и е активна.
Ништо нема да и биде, јас по 3 чешниња му ставав на синко во зеленчуковите каши, дете секој ден мирисаше на лук.