Цвеклото е со фуснота долу, ако е домашно вели од почеток на исхрана, а купечко што подоцна...ако не си сигурна кога да го воведеш одложи го за подоцна.
Мaјки пoрaди пoнизoк хемoглoбин,109 ќе мoрaм зa брзo,дa вoведaм телешкo сoвет oд дoктoр,кaжете ми,кoлку денa јa дaвaвте вoдичкaтa,и кoгa преминaвте нa месo кoлку денa дaвaвте месo?фaлa
Κај нас на 6месеци беше 112 па ништо не ни пρепоρачаа,еκсκлузивно доено бебе,било честа појавада има низоκ хгб. Јас неκаде после 7.5мес воведов телешκо и диρеκт почнавме со мевце(мала κоличина пρво).
Јас три дена му давав бујон од телешко месо, а потоа почнав и со мевце. Сега на мени имаме еден ден телешко месо или јунешко, еден ден јајце (порано беше само жолчка) еден ден риба, еден ден посна кашичка но најчесто практикувам тој ден да има житарици.
Сте ги виделе новите Лино смоки? Без шеќер, без сол, 100% пченкарен гриз и вит.Б1 Се продавале во Зегин аптеките. Што мислите за смокиве?
А емулгатори/конзерванси и сл.има? Која цена се? Едит: попатно да прашам, кој вовел мисиркино месо да ми каже како фо профаќаат и колку време го готвите?
Не знам @leona83 немам купено. Денеска планирам да побарам, ако ми се допаѓа составот ќе ги купам. Видов една мајка ги имаше постирано на некоја од групите за здрава храна, па затоа и прашав тука дали некоја ги видела/купила?! Мисиркино месо има воведено @zuto
Да, јас имам воведено мисиркино, а пилешко уште немам. Купив мисиркини шницли Од виндија. Некако најубаво најчисто месо ми се виде, за син ми го одвоив најубавото. Го варам околу пола саат. Супер го прифати, може сме пребирливи за други работи ама месо, жолчка си јадеме без проблем.
И јас денес од керфур земав мисиркини шницли од виндија, свежи. Фала многу А за смоките и за син ми можам да купувам, ако се поздрава варијанта.
@joy1 еве јас што имам воведено во 8-ми месец. (водам евиденција во компјутер) Манго и црвена пиперка според повеќето табели се воведуваат нешто подоцна (во заграда имам запишано кога) Јас своеволно ги воведов во 8-ми месец и син ми немаше алергиска реакција. · Пченка (6+) · Жолчка (Два пати во неделата (две недели по ред) ⅛, па две недели по ред ¼, па две недели по ред ½, па потоа ¾, па цела жолчка) – Јас почнав со ¼ една недела, па ½ другата недела, па ¾ следната недела, па на крај цела жолчка. · Црвена пиперка (10+) · Прокељ (Се чистат првите листови, се вари 5-7 минути) · Манго (12+) · Младо лукче · Кус – кус (Кога ќе се воведе глутен) · Боранија · Јогурт (Суташ)
Mamicki mozno li e da e alergija na gradite i stomakot ima crvenilo sitni brunkicki od vcera a ovie denovi i davam na hipp zitna kasa sto se sprema so voda praska i banana bez gluten.
Фала мн. Пченка и боранија дадов а почнав и со жолчка. Ке дадам наредно лукче па проќел .Кога ке дојде време за кус кус пак ке те барам Немам спремено досега.
можно е, керка ми така имаше од јагода на градите мешето и грбчето али и се повлече до утрето. Еве сега сме поголеми и немаме проблем од јагодата веке.
@bruno.com sin mi uste e na mm a eve dva pati dosega taka mu se pojavia,ednas na meseto i celoto i za edna nok gi snema a zavcera na cela leva strana na meseto i grbot i pak ke snema se cudam od sto e.
Denes so snabdivme so taze pilesko,pa da prasam koj del da mu dadam,beloto mevce,kopance...?I kolku pati nedelno e preporaclivo?Od start dadovte mevce ili prvo vodickata vo koe ke go varam na primer so zelencuk?