Исто како јас да сум пишала. Од тегле нема мака, а инстант од кутија ако дадам хаос е после тоа. Пликови, нови лишаи и се пропратно. Најверојатно некоја состојка му пречи на бебето, не и давај воопшто некој период од кутија. Јас до година строго готвено му давав после неколку инциденти со бурни реакции за сега да почнам да му давам и пудинг и чоколадо понекогаш. Прочитав и за тоа што ви се случило со жолчката и одма ми се врати филмот што ми се случи кога дадов праска првпат. Трчав како луда кај педијатарот од страв и паника. Еве уште немам пак пробано праска да дадам, ниту пак јаболко за кое приметив дека многу го влошува дерматитот. Жолчка дадов на 11 месеци, а белка нешто после првиот роденден.
Ние бевме во охрид и таму така и ставија, ги прашав за во ноџе ама многу мрдаше Па не можеа во главче од едната страна па ај на другата абе душа се изнаплака
Доби многу јака алергија која не знаат да кажат до кога ќе трае, денес 24ч од инекција се исфрла, еве како. Мене ми е страв веќе се да и давам, ја следам и како дише. А денес беше на овошје и зеленчук само кои не се алергени. Цел лик и е ваков во мометот. Пак ќе кажам внимавајте мајки, денешните деца страшни алергии покажуваат.
Sonce milo da mu pomine najbrzo sto moze, veruvam kolku si se isplasila i ti dusicka ajde so pomin da e i sto poskoro da si krka se sto saka kukliceto
Фала на сите. Примаме веќе многу капки. Пиковит, Бејбивит, Ваја д3,Сируп и детето буквално има упла кога и идам со капки
Ако имаш можност оди на преглед кај др. Сајковски во Систина, многу го фалат баш мајки на дечиња со дерматит дека со негови насоки за исхрана го држат под контрола.
Имам можност. Читав и позитивни и негативни коментари за него па никако не се решив. Но се разбира за здравјето на ќерка ми се би направила.
знам прочитав со помин да е , јас завчера дсдов од хип самолина гриз ми се нафрли незнам веќе што да давам слабо јаде само овошје зеленчук ич на све пазам немам воведено ни житарици ни глутен се плашам
Почнав и јас со воведување на вкусови. Откако почна да се буди на секој пола саат преку ноќ ми пукна филм иако за десетина дена прави 6 мес. Убаво седи во хранилица и бидејќи е многу активен на под т.е ползи претпоставував дека му требаат повеќе калории. За разлика од првото кое ми беше нејадач невиден и само градинка успеа да го стави во некој ред, второво јаде и бара уште и вода пие од шише со цуцла. После јадење некои си 20 мл пие вода. Не терам по 3 дена едно те исто зашто е досадно туку по 2 дена и тоа во тек на ден му давам да проба по 3 пати со тоа што зголемувам количина. Сабајле изеде 50 гр морков и не му дадов повеќе (да не му е многу а втор ден му беше. Знам дека се зголемува количина но сепак). Го фаќам на финта дека рано станува и му давам да јаде околу 7.30 па после половина час цица. Не се водам под саат демек саат време после цицање туку јаде во 7.30 па во 12 пак во 16 часот измеѓу цица. Вака планирам додека му воведувам па потоа ќе се знае доручек, ручек вечера. Околу 12 часот компир изгмечен со вилушка со малку водичка (после ми текна дека не го блендирав ама со првото дете скршив 2 блендера и одвај го научив да џвака е ова сега има да џвака ) да не е ептен суво и јадеше. Сака погуста содржина. Планирам да терам 3 дена зеленчук па 3 дена овошје па житарки... Ми се допаѓа фактот дека во некои земји се воведува ручек, вечера па доручек а кај нас е прво доручек. Јас би почнала и со вечера на пр. само да не се буди навечер туку сито бебе да си спие навечер . Во 12 ке јаде па после 40 мин цица и во 13 е во кревет и спие до 16-16.30 дали дека е сит па спие незнам ама ми успева. Оние сабајлешки дремки од пола саат 40 мин не ги рачунам ама ова ноќно станување мора да го намалам. Стануваше само 2-3 ама изгледа последица од 4 от скок му е станување на точно пола саат до саат
Денес конечно нешто апна. И дадов брокула готова кашичка на Хип и и се допадна, изеде неколку лажички и што е најбитно отвараше уста. За ручек и дадов пак и изеде вкупно околу 50тина грама. Можеби ќе сака повеќе зеленчук. И воведов и глутен и дадов корка лепче, сама си го држеше и си го претакаше во уста и како и се растопуваше си го голташе. Ниту еднаш не се задави и не и дојде нагон за повраќање, а во кашите ако има парче се задавува.
Iston i jas go ranam vo 12 casot vo 13 casot cica i spie 3/3 i pol saati no ednas vo taa dremka se podrazbuduva ke cicne malku i prodolzuva za sega mi funkcionira vaka e sega sakam za nekoj den da vivedam vror obrok pa ke vidam kako da se usoglasam so spienjevo da prespiva posle jadenje za da spie podolgo posle toa e mnogu pomiren