Јас пред некој ден шумско овошје тегличка и дадов и внатре се сите овошки така да и со тоа завршив. Не и се доапдна али јас си ја изедов превкусно нешто. https://www.amazon.de/HiPP-Bio-Früc...pla-564687906125#immersive-view_1570704401555 Овој на хип и овој https://www.dm.de/hipp-babytee-bio-...ZXEAQYAiABEgIcOvD_BwE&hc_tid=10107518C4751PPC
Palenta,oriz i proso od 6 meseci mozes da davas.oriz prvo pocnav so toj na holle so e instant,pa koga ja istrosiv kutijata pocnav da im davam obicen
Хипп инстант кашата за добра нок што е од јаболки и жита не таа за 6+ него од 4+ што пишува,ако ја има некоја мајка да ми пише алегрено што има во неа. И дали да ја дадам на 6 месеци за утро
Мене на таа ми покажа црвенило околу усте, незнам што е разликата помеѓу неа и таква иста во стаклена тегла, бидејќи во стакленото нема гајле. Пробај прво до неколку лажички, реакција се јави после 10мин.
Житариците се исто алергени читај убаво што се содржи секогаш веројатно и млеко има чим е за добра ноќ али тоа е ад. Пченица е високо на листа потоа се пченка и овес. Очаен татко купува и вакви тегли: Додуша земал се што му иде при рака за да биде комплет очајот со дохраната: Како наградна игра е дохранава жими се.
Па мислам ориз и просо од жита и јаболко...ја немам ја видов на поминување во тинекс. Но може гриз да има а он глутен има а до 8м нема да давам алергени производи...но еве кај некој има реакција
Јас ја имам дома ама уште несум дала, има сурутка и обезмастено млеко, инаку пишува дека е безглутенска долу на декларацијата
И моето пројаде, отприлика една мала тегличка јаде за доручек и една за ручек,вечера кога како. Најчесто јас му ги правам кашите и си јаде,има денови кога убаво јаде,а има и кога не сака воопшто.Ама сепак,голем напредок е. Туку,имам неколку прашања: Абц намазот нели е солен, пред некое време гледав да земам,ама пишуваше дека има сол,или некој друг има? Кашите како ги правите,погусти или потечни? Бебе има запек постојано,дали може да е од тоа што му ги правам погусти кашите,ама па и многу млеко пие? И чај од шипки смее ли да се дава на 9 месечно бебе или не? Ако знае некој сигурно,ако не ќе чекам кога ќе одиме на педијатар да ми каже,иако кај неа се може
Нема несолен АБЦ или некој друг сирен намаз у суштина солта е конзервансот што го држи сирењето. Јас кашите ги правам погусти зашто бебчо така ги сака. За да нема запек обавезно додавај маслиново масло во зеленчуковите каши. Вода пие? Шипка како шипка има витамин Ц многу така да ако даваш пази на количина за да не му се осипе дупето. Јас би дала за да се учи да пие чајчиња (првото ми порасна со доручек бисквити и чај )
Синко јави алергија со егзема на лицето од хип, слика во прилог, 3 пати му дадов и сите 3 пати, се појави егземата и се чеша. Не давам повеќе. Слика во прилог
Да знам... а на гриз пример ти реагира? Елиминирај си што има во оваа каша а си дала чисто и немало реакција. Но може и да не му одговара баш таа комбинација. Овие алергии хорор ми станаа...а појма немав за нив ништо
А дали имаш давано ваква ноќна во тегле, дали покажува егзем? Не ми е јасно никако, читав состав главните состојки се тие.
Немам, од тегла само со гриз, млеко и банана ноќна и со јаболко и бисквита исто ноќна му имам даено, не јави ништо, гриз му давам дома правен, со какао, млеко и банана, ништо не јавува, нз што му прави проблем, ама вчера пак јави црвенило и само на десниот образ таму му се прави една егзема и се зацрвува па се чеша и се драска и затоа си мислам дека е од неа, оти др не му дадов. @Happyinlove не на гриз ништо нема.
Читајќи ги постарите мислења од оваа тема што биле пред неколку години (мислам некаде околу 800 стр.) и тогаш се жалеле мајки на кутиите од ХИП со житарки. Нешто Хипот не штима..а и за нашиот пазар Господ знае што пакуваат
Може да е и од нешто друго, пр.ладен воздух, од мокрење лицето со водичка, а и од нешто ти што си апнала. Почекај некое време и дај му пак, само малку. @slavica999 сега те прочитав. Ај баш да видам и јас се заинтересирав
Ако не те мрзи читај, јас почнав (неколку дена читам) од прва стигнав некаде до 800 и нешто...има интересни искуства и ако не се лажам баш Анатх имаше пишувано
И јас оваа ја зедов, немам уште дадено, пишува дека нема глутен ама ме интересираше кои житарки ги содржи зошто не е образложено