Дали некоја од вас го користи готвачот на пареа од бејби линијата на горење и дали сте задоволни од истиот или да ми препорачате некој друг апарат за готвење на пареа за припрема на бебешки кашички
Јас на Филипс имам готвач и сум презадоволна. Готвам и за неа и за нас. И си стерилизирам во него. Не е бејби линија, обичен готвач на 3 спрата, и по потреба си ги вадиш/ставаш спратовите.
Јас се мислам конкретно за овој ама да не биде уште еден од апаратите што ми стојат во кутии неупотребени [/QUOTE]
@*Sara* еве го мојот. Мислам дека повеќе ќе искористиш обичен, отколку бејби. Јас од старт не блендирам, ама ако планот ти е за блендирано, овој што си го постирала ти е се на куп. Ама сепак само кратко трае и блендирањето, после и онака мора да се префрлите на парчиња.
Јас блендирав само 3 месеци, не купив готвач на пареа, во тенџере варев со капак, ете го сега и блендерот така стои.
Здраво мајки, денеска за прв пат дадов на бебето кашичка од Хипп со јаболко и морков не јадеше изеде можеби 4-5л и по 5саати и се појави ова.. Да напоменам дека веќе два месеци таа јади и јаболко и морков но приготвен дома Дали е можно да е од кашичка та или пак има шанси да е од капки витамин ц исто прв пат дадени, пред да се појави ова.. Фала
Исто вака како на сликата и се појави на малата првите 2 пати кога и дадов компир, се појави после 20тина минути и помина за 2 саата. После третиот пат не покажа пак. Ја имав сликано и ја покажав на педијатарот на контрола, ми рече ништо страшно, чим е локално и поминува за некој саат.
И јас повеќе се посомневав на нив зошто од кашичката поминаа 5саати а од капките само 10мин. Прв пат дадов, ни ги дадоја денес со вироза сме па вит. Ц и BabyVit но дадов само витамин Ц
Ние од BabyVit така да паузирај некое време. Ќе одиме кај Сајковски и баш ќе ти пишам негов став околу овие капки, идната недела.
Фала за мислење, ќе паузирам секако, но BabyVit немам дадено само вит. Ц дадов. Нема да ги дадам ни BabyVit.. Ќе чекам баш да ме известиш.
Вчера ја крстевме маленка.Е сега,денес бевме на причест,и попог и бапна у уста од тоа за причестување.Вино,вода и леб мислам беше? Ја дур се свестив пројде возот Да се плашам ли
Хаха на сите му ставаат така, винце и лепче. Не се секирај сега нема веќе да ти плаче, тоа ти е боље од бајачка Како сте задоволни од Бебелан кашите?
Ама како го усиса мали тоа е едно чудо.У секунда. Почнувам сериозно да размислувам греено вино да и дадам А др работа,нели сите сркаат од таа лажица
Е мене не ми текна на тоа Да те утешам алкохол е па директ се прави дезинфекција Не се замарај женче, уште многу гнасни работи ќе видиш