Да, црвенилото се појавува и исчезнува одма одкако ке се најаде, после 5-10 мин. Мислиш не би требала да давам ?
Давате ли пченка на бебињата, од замрзнатата на Фриком на пример? И со што ја комбинирате? Дали има уште некое бебе на 10м што јаде само блендирано? Моето никако не сака грутчиња, кога ќе ги осети во кашата ги џвака и на крај ќе ги исплука. Уште не сум почнала со пасирано или парчиња. И не знае уште да си ја носи храната до уста сам, на пример бисквити или Лино смоки. Ги јаде ама само ако јас му ги давам, инаку си игра со нив во рачињата.
I mojava uste 7 dena pravi 10 meseci nemoze aku ima grutce.pogolemo zalace se gadi i povraka odma uste sme na blendirano nz ija kakod a ja naucam
Вечерва прв пат му дадов попара кисело млеко со леб, и ставив моцарела ситно исецкана. За некое чудо јадеше, празна ја остави чинијата На почетокот се мрштеше дека кисело, и со парченца ама после џвакаше убаво.
Охохооо.... Ни приближно не јаде толку. Ако буткам силум плаче и плука или добива нагон за повраќање. Пасирано кога давам исто се гади и почнува да плука. Парчиња не става сам во уста,туку гмечи со рака,мачка и фрла,дури и леб кога му давам не става сам во уста туку го троши и фрла,а 9 ипол месеци е. Околу 2 недели јадеше и разновидно,па иако јадеше по мало тегличе,барем разновидно беше,па не се секирав дека не јаде количински многу. Пробав и да му давам да гризе овошје,ама и тоа многу малку. Сокови не пие,ниту сака,ниту пак јас сакам да пие. Вода многу малку,повеќе се игра со неа,ја плука. А за цицање,цица. Не знам зошто,ама не ми се пратил постот од сабајле. Инаку,за ручек пробав да му дадам пасирано: компир,брокула и тиквичка. За чудо почна да јаде. И јас цела радосна дека јаде,отвара уста,па да искористам ситуација,сигурно по многу и брзо му протнував во уста,па ми поврати После пак му давав,овојпат попомалку ама кога ќе му наидеше парче се гадеше. Не изеде многу,ама барем јадеше. Ќе видиме утре,дали сака пасирано или пак ќе се вратиме на блендирано. @happygirl моето е како твоето синче,јаде блендирано и не знае сам да јаде,а е 9 ипол месеци.
@hello-kitty.90 @happygirl Moite se 11 meseci i jadat i blendirano i pasirano i parcinja. Ama najmnogu sakat blendirano. Jas ne se nerviram, ke dojde vreme koga ke jadat normalno. Najbitno e deka sea za sea jadat se. Isto taka ne znat da jadat sami, koga stavam parcinja pred niv, tie se igrat i gi mackat na sekade. Sekoj den se macam so toa, pa ke vide valda eden den.
Во ѓезве средно полнам вода, ставам 4, 5 лажички полни и врие, повремено мешам, кога ќе се згусне готово е.
Бебушче има 8месеци и има апетит ама не јаде се што може за негова возраст, си има некои комбинации и тие се вртат секој ден, и морам да ставам и овошје внатре за да го јаде. Пример, јаде киноа со овошје, палетна со овошје, тиква и батат, кисело млеко, тоа јаде од намирници. Жолчка дадов исто со овошје. Нели штети што во секој оброк мора да ставам и овошје, да не му е многу? А оризот како го спремате и како го јадат вашите, блендан или како?